Nabeschouwing Oostenrijk - Servië (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 4 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Oostenrijk het dinsdag 4 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Servië. De wedstrijd wordt gespeeld in Raiffeisen Arena in Raisting.

Via de Oostenrijk - Servië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Oostenrijk - Servië (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Oostenrijk en Servië is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 2-1 overwinning voor Oostenrijk. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Patrick Wimmer, waarmee Austria met 1-0 de leiding nam. Austria vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Christoph Baumgartner op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut wist Serbia de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Strahinja Pavlovic. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Serbia kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre, waardoor Oostenrijk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Oostenrijk - Servië 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Oostenrijk - Servië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Austria Gele kaart voor Marko Arnautovic Austria
10' Doelpunt Austria Doelpunt Patrick Wimmer met assist van Christoph Baumgartner Austria 1-0
13' Doelpunt Austria Doelpunt Christoph Baumgartner met assist van Florian Grillitsch Austria 2-0
35' Doelpunt Serbia Doelpunt Strahinja Pavlovic Serbia 2-1
43' Wissel Serbia Wissel Ivan Ilić voor Nemanja Maksimovic Serbia
43' Wissel Austria Wissel Konrad Laimer voor Florian Grillitsch Austria
46' Wissel Austria Wissel Michael Gregoritsch voor Marko Arnautovic Austria
46' Wissel Serbia Wissel Nikola Milenković voor Uros Spajic Serbia
46' Wissel Serbia Wissel Aleksandar Mitrovic voor Dusan Tadic Serbia
61' Wissel Austria Wissel Philipp Lienhart voor Maximilian Wöber Austria
62' Wissel Austria Wissel Marco Grüll voor Christoph Baumgartner Austria
62' Wissel Austria Wissel Andreas Weimann voor Romano Schmid Austria
64' Wissel Serbia Wissel Veljko Birmancevic voor Mijat Gacinovic Serbia
64' Wissel Serbia Wissel Lazar Samardžić voor Nemanja Gudelj Serbia
71' Gele kaart Austria Gele kaart voor Stefan Posch Austria
72' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Aleksandar Mitrovic Serbia
72' Wissel Austria Wissel Leopold Querfeld voor Kevin Danso Austria
75' Wissel Serbia Wissel Luka Jović voor Dušan Vlahović Serbia
75' Wissel Serbia Wissel Saša Lukić voor Sergej Milinković-Savić Serbia
78' Wissel Austria Wissel Maximilian Entrup voor Patrick Wimmer Austria
83' Gele kaart Austria Gele kaart voor Konrad Laimer Austria
Video hoogtepunten en samenvatting Oostenrijk - Servië
Opstellingen Oostenrijk - Servië
De opstellingen van Oostenrijk en Servië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Oostenrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Servië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ralf Rangnick
Voorbeschouwing Oostenrijk - Servië

Oostenrijk en Servië treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Oostenrijk en Servië elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.