Nabeschouwing Polen - Turkije (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Maandag 10 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Polen het maandag 10 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Slaski in Chorzow.

Via de Polen - Turkije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Turkije (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Polen en Turkije is onder leiding van scheidsrechter Balazs Berke geëindigd in een 2-1 overwinning voor Polen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Karol Świderski, waarmee Poland met 1-0 de leiding nam. Turkey kwam in de 77e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Barış Alper Yılmaz, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 90e minuut zette Nicola Zalewski zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Poland de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Balazs Berke, waardoor Polen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Polen - Turkije 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Turkije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Poland Doelpunt Karol Świderski met assist van Robert Lewandowski Poland 1-0
19' Wissel Poland Wissel Krzysztof Piatek voor Karol Świderski Poland
32' Wissel Poland Wissel Kacper Urbanski voor Robert Lewandowski Poland
46' Wissel Poland Wissel Bartosz Salamon voor Paweł Dawidowicz Poland
46' Wissel Turkey Wissel Arda Güler voor İrfan Can Kahveci Turkey
46' Wissel Turkey Wissel Barış Alper Yılmaz voor Semih Kılıçsoy Turkey
46' Wissel Poland Wissel Jakub Moder voor Piotr Zieliński Poland
46' Wissel Poland Wissel Sebastian Szymanski voor Jakub Piotrowski Poland
47' Gele kaart Poland Gele kaart voor Bartosz Salamon Poland
51' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Barış Alper Yılmaz Turkey
61' Wissel Turkey Wissel Okay Yokuşlu voor Salih Özcan Turkey
61' Wissel Turkey Wissel Merih Demiral voor Kaan Ayhan Turkey
67' Gele kaart Poland Gele kaart voor Bartosz Slisz Poland
71' Wissel Turkey Wissel Kenan Yıldız voor Hakan Çalhanoğlu Turkey
76' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Orkun Kökçü Turkey
77' Doelpunt Turkey Doelpunt Barış Alper Yılmaz met assist van Kenan Yıldız Turkey 1-1
78' Wissel Poland Wissel Damian Szymanski voor Bartosz Slisz Poland
82' Wissel Turkey Wissel Cenk Tosun voor Kerem Aktürkoğlu Turkey
90' Doelpunt Poland Doelpunt Nicola Zalewski met assist van Sebastian Szymanski Poland 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Turkije
Opstellingen Polen - Turkije
De opstellingen van Polen en Turkije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Turkije zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Polen - Turkije

Polen en Turkije treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Balazs Berke en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Polen en Turkije elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.