Nabeschouwing Polen - Ukraïne (3-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 7 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Polen het vrijdag 7 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ukraïne. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Slaski in Chorzow.

Via de Polen - Ukraïne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Ukraïne (3-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Polen en Ukraïne is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 3-1 overwinning voor Polen. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Sebastian Walukiewicz, waarmee Poland met 1-0 de leiding nam. Poland vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Piotr Zieliński op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut volgde een derde treffer van Poland, waarmee Taras Romanczuk zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 41 minuten deed Artem Dovbyk iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Ukraine werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Ukraine echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Polen.

LIVE Polen - Ukraïne 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Ukraïne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Wissel Poland Wissel Kacper Urbanski voor Arkadiusz Milik Poland
11' Doelpunt Poland Doelpunt Sebastian Walukiewicz Poland 1-0
16' Doelpunt Poland Doelpunt Piotr Zieliński met assist van Kacper Urbanski Poland 2-0
30' Doelpunt Poland Doelpunt Taras Romanczuk met assist van Michal Skoras Poland 3-0
41' Doelpunt Ukraine Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Ruslan Malinovskyi Ukraine 3-1
46' Wissel Ukraine Wissel Oleksandr Zinchenko voor Vitaliy Mykolenko Ukraine
49' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Oleksandr Tymchyk Ukraine
56' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Ruslan Malinovskyi Ukraine
61' Wissel Poland Wissel Bartosz Bereszyński voor Taras Romanczuk Poland
61' Wissel Poland Wissel J. Kałuziński voor Sebastian Walukiewicz Poland
61' Wissel Poland Wissel Robert Lewandowski voor Kacper Urbanski Poland
61' Wissel Poland Wissel Jakub Moder voor Piotr Zieliński Poland
70' Wissel Ukraine Wissel Mykhaylo Mudryk voor Oleksandr Zubkov Ukraine
70' Wissel Ukraine Wissel Bogdan Mykhaylichenko voor Ruslan Malinovskyi Ukraine
70' Wissel Ukraine Wissel Viktor Tsygankov voor Andriy Yarmolenko Ukraine
72' Wissel Poland Wissel Tymoteusz Puchacz voor Nicola Zalewski Poland
76' Wissel Ukraine Wissel Vladyslav Vanat voor Artem Dovbyk Ukraine
81' Wissel Ukraine Wissel Mykola Shaparenko voor Georgiy Sudakov Ukraine
86' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Maksym Taloverov Ukraine
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Ukraïne
Opstellingen Polen - Ukraïne
De opstellingen van Polen en Ukraïne zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Ukraïne zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Polen - Ukraïne

Polen en Ukraïne treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Polen en Ukraïne in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 11 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Polen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Polen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Ukraïne slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.