Nabeschouwing Portugal - Finland (4-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 4 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Portugal het dinsdag 4 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Finland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisbon.

Via de Portugal - Finland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Finland (4-2)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Portugal en Finland is onder leiding van scheidsrechter Chiristian-Petru Ciochirca geëindigd in een 4-2 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Rúben Dias, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 49e minuut voor dat Portugal via Diogo Jota op 2-0 kwam te staan. In de 56e minuut volgde een derde treffer van Portugal, waarmee Bruno Fernandes zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 72 minuten deed Teemu Pukki iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Finland werd verkleind tot 3-1. In de 76e minuut kwam Finland weer dichterbij, nadat Teemu Pukki de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 84e minuut en kwam op naam te staan van Portugal speler Bruno Fernandes, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Chiristian-Petru Ciochirca en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Portugal.

LIVE Portugal - Finland 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Finland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Portugal Doelpunt Rúben Dias met assist van Vitinha Portugal 1-0
49' Penalty Portugal Penalty Diogo Jota Portugal 2-0
45' Francisco Conceição Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Diogo Dalot voor Nuno Mendes Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Pedro Neto voor Rafael Leão Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Bruno Fernandes voor João Palhinha Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Gonçalo Inácio voor Rúben Dias Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Gonçalo Ramos voor Diogo Jota Portugal
46' Wissel Finland Wissel Pyry Soiri voor Nikolai Alho Finland
56' Doelpunt Portugal Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Francisco Conceição Portugal 3-0
65' Wissel Finland Wissel Robin Lod voor U. Nissilä Finland
65' Wissel Finland Wissel Teemu Pukki voor Benjamin Källman Finland
65' Wissel Finland Wissel C. Terho voor Oliver Antman Finland
72' Doelpunt Finland Doelpunt Teemu Pukki met assist van Robin Lod Finland 3-1
73' Wissel Portugal Wissel Danilo Pereira voor António Silva Portugal
76' Doelpunt Finland Doelpunt Teemu Pukki met assist van Matti Peltola Finland 3-2
81' Wissel Finland Wissel L. Walta voor Anssi Suhonen Finland
84' Doelpunt Portugal Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Francisco Conceição Portugal 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Finland
Opstellingen Portugal - Finland
De opstellingen van Portugal en Finland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Finland zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.