Nabeschouwing Zweden - Servië (0-3) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 8 juni 2024 - 18:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Zweden het zaterdag 8 juni 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Servië. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de Zweden - Servië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Servië (0-3)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Zweden en Servië is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 0-3 overwinning voor Servië. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Sergej Milinković-Savić, waarmee Serbia met 0-1 de leiding nam. Serbia vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Aleksandar Mitrovic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut volgde een derde treffer van Serbia, waarmee Dusan Tadic zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jasper Vergoote, waardoor Servië dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Zweden - Servië 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Servië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Serbia Doelpunt Sergej Milinković-Savić met assist van Andrija Zivkovic Serbia 0-1
47' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Nikola Milenković Serbia
47' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Strahinja Pavlovic Serbia
46' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Saša Lukić Serbia
46' Wissel Sweden Wissel Alexander Isak voor Gustaf Nilsson Sweden
46' Wissel Serbia Wissel Nemanja Gudelj voor Saša Lukić Serbia
46' Wissel Sweden Wissel Hugo Larsson voor Niclas Eliasson Sweden
49' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Isak Hien Serbia
60' Doelpunt Serbia Doelpunt Aleksandar Mitrovic met assist van Filip Mladenovic Serbia 0-2
62' Wissel Sweden Wissel Filip Kostić voor Emil Forsberg Sweden
62' Wissel Serbia Wissel Williot Swedberg voor Filip Mladenovic Serbia
62' Wissel Serbia Wissel Emil Holm voor Aleksandar Mitrovic Serbia
62' Wissel Sweden Wissel Dusan Tadic voor Anthony Elanga Sweden
70' Doelpunt Serbia Doelpunt Dusan Tadic met assist van Filip Kostić Serbia 0-3
71' Wissel Serbia Wissel Luka Jović voor Andrija Zivkovic Serbia
71' Wissel Serbia Wissel Veljko Birmancevic voor Sergej Milinković-Savić Serbia
79' Wissel Serbia Wissel Lazar Samardžić voor Dušan Vlahović Serbia
79' Wissel Sweden Wissel Carl Starfelt voor Victor Lindelöf Sweden
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Servië
Opstellingen Zweden - Servië
De opstellingen van Zweden en Servië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Servië zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Zweden - Servië

Zweden en Servië treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jasper Vergoote en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zweden en Servië elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.