Nabeschouwing Burnley - Bristol City (2-1) || Championship 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 16:00 uur



In de Championship 2022/2023 neemt Burnley het zaterdag 17 september 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Bristol City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Bristol City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Bristol City (2-1)

Het Championship duel tussen Burnley en Bristol City is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 2-1 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Burnley kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van M. Benson. Bristol City kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Wells, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette J. Rodriguez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Burnley de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oliver Langford, waardoor Burnley dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Burnley - Bristol City
Goals
2
1
Balbezit
72%
28%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
13
9
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
115
68
Gevaarlijke aanvallen
53
34
Passes
663
241
Overtredingen
10
6
Buitenspel
5
1
Corners
8
5
Wissels
4
6
LIVE Burnley - Bristol City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Bristol City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Burnley Doelpunt M. Benson met assist van I. Maatsen Burnley 1-0
27' Doelpunt Bristol City Doelpunt N. Wells met assist van T. Conway Bristol City 1-1
32' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor A. Scott Bristol City
46' Wissel Bristol City Wissel A. Semenyo voor T. Conway Bristol City
46' Wissel Bristol City Wissel J. Williams voor A. Scott Bristol City
53' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor M. Benson Burnley
66' Wissel Burnley Wissel A. Zaroury voor N. Tella Burnley
67' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Rodriguez met assist van J. Gudmundsson Burnley 2-1
76' Wissel Bristol City Wissel H. Massengo voor M. James Bristol City
79' Wissel Bristol City Wissel C. Martin voor R. Atkinson Bristol City
88' Wissel Burnley Wissel H. Dervisoglu voor J. Rodriguez Burnley
88' Wissel Burnley Wissel Vitinho voor I. Maatsen Burnley
89' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Cork Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Bristol City
Opstellingen Burnley - Bristol City
De opstellingen van Burnley en Bristol City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bristol City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Nigel Pearson
Basiselftal Bristol City
# Speler Pos.
1 Daniel Bentley K
26 Zak Vyner V
5 Robert Atkinson V
4 Kal Naismith V
3 Jay Dasilva M
6 Matty James M
17 Mark Sykes M
7 Alex Scott M
14 Andreas Weimann A
21 Nahki Wells A
15 Tommy Conway A
Wissels Bristol City
# Speler Pos.
12 Max O’Leary K
19 George Tanner V
30 Han-Noah Massengo M
8 Joe Williams M
10 Andy King M
9 Chris Martin A
11 Antoine Semenyo A
Voorbeschouwing Burnley - Bristol City

Burnley en Bristol City treffen elkaar in de 11e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Bristol City in de Championship vond plaats op 28 december 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Burnley. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Burnley favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Bristol City slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Burnley 6
Winst Bristol City 3
Gelijkspel 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 5e positie staat, terwijl we Bristol City terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Burnley - Bristol City Opstelling Burnley Opstelling Bristol City Live Burnley - Bristol City Live Burnley - Bristol City kijken Burnley - Bristol City kijken Live Burnley - Bristol City stream Burnley - Bristol City Fox Sports Nabeschouwing Burnley - Bristol City Uitslag Burnley - Bristol City Statistieken Burnley - Bristol City Championship 2022/2023 Burnley - Bristol City wedden Burnley - Bristol City gokken Burnley - Bristol City Unibet