Nabeschouwing Burnley - Millwall (2-0) || Championship 2022/2023

Dinsdag 30 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Burnley het dinsdag 30 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Millwall. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Millwall live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Millwall (2-0)

Het Championship duel tussen Burnley en Millwall is onder leiding van scheidsrechter Leigh Doughty geëindigd in een 2-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 62e minuut door Vitinho, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Burnley vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Rodriguez op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Burnley.

LIVE Burnley - Millwall 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Millwall teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Millwall Gele kaart voor C. Cresswell Millwall
35' Gele kaart Millwall Gele kaart voor S. Hutchinson Millwall
46' Gele kaart Millwall Gele kaart voor A. Voglsammer Millwall
57' Wissel Burnley Wissel M. Benson voor J. Gudmundsson Burnley
62' Doelpunt Burnley Doelpunt Vitinho Burnley 1-0
68' Wissel Burnley Wissel B. Peacock-Farrell voor A. Muric Burnley
72' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Rodriguez Burnley 2-0
73' Wissel Millwall Wissel G. Honeyman voor C. Cresswell Millwall
74' Wissel Millwall Wissel B. Afobe voor T. Bradshaw Millwall
74' Wissel Millwall Wissel T. Burey voor A. Voglsammer Millwall
82' Wissel Burnley Wissel D. Costelloe voor N. Tella Burnley
82' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor J. Rodriguez Burnley
83' Wissel Millwall Wissel B. Mitchell voor J. Shackleton Millwall
83' Wissel Millwall Wissel S. Malone voor M. Wallace Millwall
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Millwall
Opstellingen Burnley - Millwall
De opstellingen van Burnley en Millwall zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Millwall zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Millwall

Burnley en Millwall treffen elkaar in de 7e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Leigh Doughty en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Millwall in de Championship vond plaats op 8 februari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Burnley. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Burnley favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Millwall slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Burnley 4
Winst Millwall 3
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 6e positie staat, terwijl we Millwall terugvinden op de 16e plaats.