Nabeschouwing Burnley - Stoke City (1-1) || Championship 2022/2023

Woensdag 5 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Burnley het woensdag 5 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Stoke City (1-1)

De Championship 2022/2023 wedstrijd tussen Burnley en Stoke City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door C. Roberts, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Stoke City het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 87e minuut was het namelijk H. Clarke die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Burnley - Stoke City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Burnley Gele kaart voor T. Harwood-Bellis Burnley
26' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Vitinho Burnley
54' Doelpunt Burnley Doelpunt C. Roberts met assist van J. Brownhill Burnley 1-0
64' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor B. Wilmot Stoke City
72' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor M. Benson Burnley
72' Wissel Stoke City Wissel H. Clarke voor D. Gayle Stoke City
80' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor L. Delap Stoke City
87' Doelpunt Stoke City Doelpunt H. Clarke met assist van T. Fosu Stoke City 1-1
90' Wissel Burnley Wissel A. Zaroury voor J. Cork Burnley
95' Wissel Stoke City Wissel D. Wright-Phillips voor T. Campbell Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Stoke City
Opstellingen Burnley - Stoke City
De opstellingen van Burnley en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stoke City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Stoke City

Burnley en Stoke City treffen elkaar in de 13e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Webb en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Stoke City in de Championship vond plaats op 8 maart 2008 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Burnley als Stoke City wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Burnley 2
Winst Stoke City 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 5e positie staat, terwijl we Stoke City terugvinden op de 18e plaats.