Nabeschouwing Burnley - Swansea City (4-0) || Championship 2022/2023

Zaterdag 15 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Burnley het zaterdag 15 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Swansea City (4-0)

Het Championship duel tussen Burnley en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Steve Martin geëindigd in een 4-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Vitinho, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Burnley vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Rodriguez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Burnley, waarmee A. Zaroury zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Burnley in de 57e minuut, nadat J. Rodriguez de 4-0 wist te scoren. In de 74e minuut werd J. Piroe van Swansea City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Burnley met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Burnley.

LIVE Burnley - Swansea City 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Burnley Doelpunt Vitinho met assist van I. Maatsen Burnley 1-0
23' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor M. Sorinola Swansea City
29' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Rodriguez met assist van A. Zaroury Burnley 2-0
34' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor B. Cabango Swansea City
38' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Fulton Swansea City
40' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Latibeaudiere Swansea City
48' Doelpunt Burnley Doelpunt A. Zaroury met assist van J. Brownhill Burnley 3-0
57' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Rodriguez met assist van J. Cullen Burnley 4-0
61' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Brownhill Burnley
62' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor N. Tella Burnley
63' Wissel Swansea City Wissel O. Cooper voor O. Ntcham Swansea City
63' Wissel Swansea City Wissel L. Cullen voor M. Obafemi Swansea City
74' Rode kaart Swansea City Rode kaart voor J. Piroe Swansea City
75' Wissel Swansea City Wissel F. Stevens voor M. Sorinola Swansea City
77' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor J. Rodriguez Burnley
77' Wissel Burnley Wissel M. Benson voor A. Zaroury Burnley
77' Wissel Burnley Wissel S. Bastien voor J. Cork Burnley
85' Wissel Burnley Wissel C. Egan-Riley voor I. Maatsen Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Swansea City
Opstellingen Burnley - Swansea City
De opstellingen van Burnley en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.