Nabeschouwing Coventry City - Burnley (0-1) || Championship 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Coventry City het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Burnley (0-1)

Het Championship duel tussen Coventry City en Burnley is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 0-1 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door N. Tella, waarmee Burnley met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Burnley.

LIVE Coventry City - Burnley 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Beyer Burnley
30' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Cork Burnley
39' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Tella met assist van J. Cullen Burnley 0-1
44' Gele kaart Burnley Gele kaart voor I. Maatsen Burnley
49' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor V. Gyokeres Coventry City
46' Wissel Burnley Wissel C. Taylor voor J. Beyer Burnley
60' Wissel Coventry City Wissel M. Rose voor K. McFadzean Coventry City
60' Wissel Coventry City Wissel M. Godden voor T. Walker Coventry City
60' Wissel Coventry City Wissel J. Eccles voor C. Doyle Coventry City
60' Wissel Coventry City Wissel F. Tavares voor K. Palmer Coventry City
74' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor A. Zaroury Burnley
83' Wissel Burnley Wissel C. Roberts voor N. Tella Burnley
85' Wissel Coventry City Wissel T. Kane voor F. Dabo Coventry City
89' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor J. Rodriguez Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Burnley
Opstellingen Coventry City - Burnley
De opstellingen van Coventry City en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Coventry City - Burnley

Coventry City en Burnley treffen elkaar in de 14e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Busby en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Coventry City en Burnley in de Championship vond plaats op 14 april 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Burnley favoriet. 5 keer wist de ploeg van Coventry City te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Coventry City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Coventry City 4
Winst Burnley 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Coventry City op een 24e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 5e plaats.