Nabeschouwing Athletic Club - Sevilla (1-3) || Copa Del Rey 2018/2019

Donderdag 10 januari 2019 - 19:30 uur

In de Copa Del Rey 2018/2019 neemt Athletic Club het donderdag 10 januari 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Sevilla (1-3)

Het Copa Del Rey duel tussen Athletic Club en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 1-3 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Nolito, waarmee Sevilla met 0-1 de leiding nam. Athletic Club kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van San José, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette André Silva zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sevilla de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Sevilla vergroot nadat W. Ben Yedder de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Sevilla.

LIVE Athletic Club - Sevilla 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Sevilla Doelpunt Nolito met assist van F. Vázquez Sevilla 0-1
36' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor San José Athletic Club
37' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Roque Mesa Sevilla
42' Wissel Athletic Club Wissel Muniain voor Aduriz Athletic Club
49' Doelpunt Athletic Club Doelpunt San José met assist van Susaeta Athletic Club 1-1
53' Doelpunt Sevilla Doelpunt André Silva met assist van Nolito Sevilla 1-2
54' Wissel Sevilla Wissel É. Banega voor Roque Mesa Sevilla
61' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor F. Vázquez Sevilla
66' Wissel Athletic Club Wissel Iñaki Williams voor Iñigo Córdoba Athletic Club
68' Wissel Sevilla Wissel W. Ben Yedder voor André Silva Sevilla
74' Wissel Sevilla Wissel Pablo Sarabia voor F. Vázquez Sevilla
77' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder met assist van Nolito Sevilla 1-3
78' Wissel Athletic Club Wissel De Marcos voor Susaeta Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Sevilla
Opstellingen Athletic Club - Sevilla
De opstellingen van Athletic Club en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sevilla zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Sevilla

Athletic Club en Sevilla spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Sevilla in de Copa Del Rey vond plaats op 4 maart 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Athletic Club als Sevilla wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.