Nabeschouwing Athletic Club - Barcelona (4-2) (na verlenging) || Copa Del Rey 2023/2024

Woensdag 24 januari 2024 - 21:30 uur

In de Copa Del Rey 2023/2024 neemt Athletic Club het woensdag 24 januari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Barcelona (4-2) (na verlenging)

Het Copa Del Rey duel tussen Athletic Club en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 4-2 overwinning voor Athletic Club. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Athletic Club dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Athletic Club kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Gorka Guruzeta. FC Barcelona kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Robert Lewandowski, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette Lamine Yamal zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Oihan Sancet de 2-2 maakte voor Athletic Club. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Athletic Club leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 107 minuten op voorsprong na een goal van Iñaki Williams : 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 121e minuut en kwam op naam te staan van Athletic Club speler Nico Williams, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter José María Sánchez Martínez af en was het Athletic Club die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 4-2 overwinning.

LIVE Athletic Club - Barcelona 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Gorka Guruzeta Athletic Club 1-0
17' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
17' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Andreas Christensen FC Barcelona
23' Wissel FC Barcelona Wissel Héctor Fort voor Alejandro Balde FC Barcelona
26' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski FC Barcelona 1-1
32' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Lamine Yamal met assist van Jules Koundé FC Barcelona 1-2
36' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Oihan Sancet Athletic Club
46' Wissel Athletic Club Wissel Unai Gómez voor Mikel Vesga Athletic Club
49' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Oihan Sancet met assist van Nico Williams Athletic Club 2-2
59' Wissel Athletic Club Wissel Iñaki Williams  voor Malcom Ares Athletic Club
70' Wissel FC Barcelona Wissel Pau Cubarsí voor Andreas Christensen FC Barcelona
73' Wissel Athletic Club Wissel Asier Villalibre voor Gorka Guruzeta Athletic Club
78' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Robert Lewandowski FC Barcelona
82' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Beñat Prados Athletic Club
82' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ferran Torres FC Barcelona
84' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Héctor Fort FC Barcelona
90' Wissel Athletic Club Wissel Marcelo Gaete voor Beñat Prados Athletic Club
90' Wissel Athletic Club Wissel Óscar de Marcos voor Íñigo Lekue Athletic Club
95' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Lamine Yamal FC Barcelona
99' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto  voor Pedri FC Barcelona
105' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Guiu voor Lamine Yamal FC Barcelona
107' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams  Athletic Club 3-2
105' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Jauregizar voor Unai Gómez Athletic Club
109' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Marcelo Gaete Athletic Club
115' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Frenkie de Jong FC Barcelona
117' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergi Roberto  FC Barcelona
121' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Nico Williams met assist van Iñaki Williams  Athletic Club 4-2
122' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Nico Williams Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Barcelona
Opstellingen Athletic Club - Barcelona
De opstellingen van Athletic Club en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Barcelona

Athletic Club en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Barcelona in de Copa Del Rey vond plaats op 17 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 7 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Athletic Club. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.