Nabeschouwing Athletic Club - Sassuolo (3-2) || Europa League 2016/2017

Donderdag 24 november 2016 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Athletic Club het donderdag 24 november 2016 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Sassuolo (3-2)

Het Europa League duel tussen Athletic Club en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Viktor Kassai geëindigd in een 3-2 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Balenziaga zette Sassuolo op een 0-1 voorsprong in de 2e minuut van de wedstrijd. Athletic Club kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Raúl García, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette Aduriz zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Athletic Club de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor Athletic Club vergroot nadat Lekue de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sassuolo dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Ragusa de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Viktor Kassai en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Athletic Club.

LIVE Athletic Club - Sassuolo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Eigen doelpunt Sassuolo Eigen doelpunt Balenziaga Sassuolo 0-1
10' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Raúl García met assist van Beñat Athletic Club 1-1
37' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Raúl García Athletic Club
52' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Aduriz Athletic Club
58' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Aduriz met assist van Yeray Álvarez Athletic Club 2-1
62' Wissel Athletic Club Wissel Bóveda voor Iñaki Williams Athletic Club
70' Wissel Sassuolo Wissel S. Missiroli voor L. Pellegrini Sassuolo
71' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor F. Acerbi Sassuolo
71' Wissel Sassuolo Wissel A. Matri voor D. Biondini Sassuolo
72' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Rico voor Muniain Athletic Club
76' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Laporte Athletic Club
77' Wissel Sassuolo Wissel M. Politano voor G. Defrel Sassuolo
78' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor A. Ragusa Sassuolo
79' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Lekue met assist van Aduriz Athletic Club 3-1
83' Doelpunt Sassuolo Doelpunt A. Ragusa Sassuolo 3-2
88' Wissel Athletic Club Wissel Sabin voor Aduriz Athletic Club
94' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor F. Magnanelli Sassuolo
93' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor S. Missiroli Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Sassuolo
Opstellingen Athletic Club - Sassuolo

Voorbeschouwing Athletic Club - Sassuolo

Athletic Club en Sassuolo spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Viktor Kassai en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Sassuolo in de Europa League vond plaats op 15 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sassuolo favoriet. 1 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Athletic Club. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.