Nabeschouwing Roma - Real Betis (1-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 6 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Roma het donderdag 6 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Real Betis. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Real Betis live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Real Betis (1-2)

Het Europa League duel tussen Roma en Real Betis is onder leiding van scheidsrechter Matej Jug geëindigd in een 1-2 overwinning voor Real Betis. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 34 minuten. P. Dybala maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Roma vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Real Betis kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Rodriguez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette Luiz Henrique zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Real Betis de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 93e minuut werd N. Zaniolo van Roma met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matej Jug, waardoor Real Betis een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Roma - Real Betis 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Real Betis teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Wissel Roma Wissel L. Spinazzola voor Z. Celik Roma
22' Wissel Real Betis Wissel Luiz Henrique voor N. Fekir Real Betis
30' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Luiz Felipe Real Betis
32' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor C. Bravo Real Betis
33' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor A. Guardado Real Betis
34' Penalty Roma Penalty P. Dybala Roma 1-0
40' Doelpunt Real Betis Doelpunt G. Rodriguez met assist van Luiz Henrique Real Betis 1-1
60' Wissel Real Betis Wissel Rodri voor Joaquin Real Betis
71' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
72' Wissel Roma Wissel A. Belotti voor T. Abraham Roma
75' Wissel Real Betis Wissel W. Carvalho voor A. Guardado Real Betis
75' Wissel Real Betis Wissel B. Iglesias voor Willian Jose Real Betis
75' Wissel Real Betis Wissel A. Moreno voor J. Miranda Real Betis
80' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor P. Dybala Roma
80' Wissel Roma Wissel M. Camara voor B. Cristante Roma
83' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor G. Pezzella Real Betis
88' Doelpunt Real Betis Doelpunt Luiz Henrique met assist van Rodri Real Betis 1-2
93' Rode kaart Roma Rode kaart voor N. Zaniolo Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Real Betis
Opstellingen Roma - Real Betis
De opstellingen van Roma en Real Betis zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Real Betis zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Real Betis

Roma en Real Betis spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matej Jug en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Roma en Real Betis elkaar treffen in de Europa League.

Winst Roma 0
Winst Real Betis 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 3e positie staat, terwijl we Real Betis terugvinden op de 1e plaats.