Nabeschouwing Club Brugge - Genk (1-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 1 september 2019 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Club Brugge het zondag 1 september 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Genk (1-1)

De Jupiler Pro League 2019/2020 wedstrijd tussen Club Brugge en Genk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door S. Deli, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Genk kwam na 67 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van S. Dewaest, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Club Brugge - Genk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Piotrowski Genk
41' Doelpunt Club Brugge Doelpunt S. Deli met assist van R. Vormer Club Brugge 1-0
46' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Okereke Club Brugge
46' Wissel Genk Wissel P. Hrosovsky voor J. Piotrowski Genk
56' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Berge Genk
61' Wissel Genk Wissel D. Ndongala voor J. Paintsil Genk
67' Doelpunt Genk Doelpunt S. Dewaest met assist van B. Heynen Genk 1-1
70' Wissel Club Brugge Wissel E. Dennis voor P. Tau Club Brugge
72' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor F. Ricca Club Brugge
79' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Ndongala Genk
83' Wissel Club Brugge Wissel L. Openda voor D. Okereke Club Brugge
85' Gele kaart Genk Gele kaart voor M. Samata Genk
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Dennis Club Brugge
95' Wissel Genk Wissel P. Onuachu voor M. Samata Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Genk
Opstellingen Club Brugge - Genk
De opstellingen van Club Brugge en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Club Brugge - Genk

Club Brugge en Genk treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 16 keer wist de ploeg van Club Brugge te winnen, tegenover 15 winstpartijen voor Club Brugge. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 15
Winst Genk 16
Gelijkspel 10
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 4e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 7e plaats.