Nabeschouwing Cercle Brugge - Anderlecht (1-0) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 30 juli 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Cercle Brugge het zaterdag 30 juli 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Anderlecht (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 1-0 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor I. Abdulrazak van Anderlecht. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 34e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 75 minuten was het L. Torres die Cercle Brugge op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Cercle Brugge uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Cercle Brugge - Anderlecht 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor I. Abdulrazak Anderlecht
9' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Y. Verschaeren Anderlecht
34' Tweede gele kaart Anderlecht Tweede gele kaart voor I. Abdulrazak Anderlecht
38' Wissel Cercle Brugge Wissel C. Ravych voor E. Utkus Cercle Brugge
46' Wissel Anderlecht Wissel F. Silva voor M. Ashimeru Anderlecht
59' Wissel Anderlecht Wissel K. Arnstad voor Y. Verschaeren Anderlecht
59' Wissel Anderlecht Wissel N. Sadiki voor B. Raman Anderlecht
71' Wissel Anderlecht Wissel L. Refaelov voor S. Esposito Anderlecht
75' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt L. Torres met assist van O. Deman Cercle Brugge 1-0
78' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Denkey voor D. Hotic Cercle Brugge
78' Wissel Cercle Brugge Wissel C. Vanhoutte voor H. van der Bruggen Cercle Brugge
84' Wissel Anderlecht Wissel N. Angulo voor F. Amuzu Anderlecht
86' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Sampers voor O. Deman Cercle Brugge
88' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor F. Mazzu Anderlecht
94' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor N. Angulo Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Anderlecht
Opstellingen Cercle Brugge - Anderlecht
De opstellingen van Cercle Brugge en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Dominik Thalhammer
Coach Felice Mazzù
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Anderlecht

Cercle Brugge en Anderlecht treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cercle Brugge. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 20 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Cercle Brugge. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 5
Winst Anderlecht 20
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 14e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 2e plaats.