Nabeschouwing Club Brugge - Genk (3-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 24 juli 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Club Brugge het zondag 24 juli 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Genk (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Genk is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 3-2 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Skov Olsen, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Genk kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Dessers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette M. Tresor Ndayishimiye zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Vanaken de 2-2 maakte voor Club Brugge. Club Brugge kreeg een penalty toegewezen in de 92e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond C. Larin die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 2-2 tussenstand op het scorebord bleef staan. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Club Brugge dat via A. Skov Olsen nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 92e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Laforge bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Genk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Genk Gele kaart voor G. Arteaga Genk
22' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Skov Olsen met assist van F. Jutgla Club Brugge 1-0
30' Doelpunt Genk Doelpunt C. Dessers met assist van D. Munoz Genk 1-1
45' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor L. Oyen Genk
46' Wissel Genk Wissel A. Preciado voor G. Arteaga Genk
46' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor N. Mbamba Club Brugge
47' Doelpunt Genk Doelpunt M. Tresor Ndayishimiye met assist van J. Ito Genk 1-2
60' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van F. Jutgla Club Brugge 2-2
61' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor B. Meijer Club Brugge
61' Wissel Club Brugge Wissel C. Nielsen voor R. Vormer Club Brugge
78' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor C. Dessers Genk
83' Wissel Club Brugge Wissel C. Larin voor N. Lang Club Brugge
85' Wissel Club Brugge Wissel K. Sowah voor F. Jutgla Club Brugge
87' Wissel Genk Wissel B. El Khannous voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
90' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Paintsil Genk
92' Penalty gemist Club Brugge Penalty gemist C. Larin Club Brugge
92' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Skov Olsen Club Brugge 3-2
93' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor A. Skov Olsen Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Genk
Opstellingen Club Brugge - Genk
De opstellingen van Club Brugge en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Carl Hoefkens
Voorbeschouwing Club Brugge - Genk

Club Brugge en Genk treffen elkaar in de 1e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Jupiler Pro League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 49 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Genk slechts 18 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.