Nabeschouwing Genk - Cercle Brugge (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Genk het zaterdag 20 augustus 2022 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Cercle Brugge (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Cercle Brugge is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door B. Heynen, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Cercle Brugge kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van O. Deman, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Genk vervolgens op 2-1. Het was B. Heynen die vanaf 11 meter wist te scoren in de 57e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Van Damme, waardoor Genk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Cercle Brugge 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Genk Doelpunt B. Heynen met assist van G. Arteaga Genk 1-0
46' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Denkey voor T. Somers Cercle Brugge
46' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt O. Deman met assist van A. Denkey Cercle Brugge 1-1
57' Penalty Genk Penalty B. Heynen Genk 2-1
61' Wissel Cercle Brugge Wissel Heitor voor L. Torres Cercle Brugge
71' Wissel Genk Wissel N. Castro voor B. El Khannous Genk
71' Wissel Genk Wissel P. Onuachu voor A. Nemeth Genk
84' Gele kaart Genk Gele kaart voor P. Onuachu Genk
87' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Sampers voor D. Hotic Cercle Brugge
87' Wissel Cercle Brugge Wissel C. Ravych voor J. Daland Cercle Brugge
87' Wissel Genk Wissel M. Samatta voor J. Paintsil Genk
89' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor O. Deman Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Cercle Brugge
Opstellingen Genk - Cercle Brugge
De opstellingen van Genk en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Dominik Thalhammer
Voorbeschouwing Genk - Cercle Brugge

Genk en Cercle Brugge treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Cercle Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Cercle Brugge slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 16
Winst Cercle Brugge 6
Gelijkspel 5
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 2e positie staat, terwijl we Cercle Brugge terugvinden op de 16e plaats.