Nabeschouwing Sporting Charleroi - Gent (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Sporting Charleroi het zondag 4 september 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Gent (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Gent is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Hong Hyun-Seok, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. Sporting Charleroi kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Morioka, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut moest Gent verder met een man minder nadat J. Okumu een rode kaart had gekregen.

In de 73e minuut was het Sporting Charleroi dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van A. Zorgane, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lothar D'hondt, waardoor Sporting Charleroi dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting Charleroi - Gent 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Gent Doelpunt Hong Hyun-Seok met assist van M. Samoise Gent 0-1
24' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor J. Kayembe Sporting Charleroi
37' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt R. Morioka met assist van K. Nkuba Sporting Charleroi 1-1
39' Rode kaart Gent Rode kaart voor J. Okumu Gent
63' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Gholizadeh voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
68' Wissel Gent Wissel J. P. Hauge voor H. Cuypers Gent
70' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor D. Heymans Sporting Charleroi
70' Wissel Sporting Charleroi Wissel N. Benbouali voor K. Nkuba Sporting Charleroi
73' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt A. Zorgane met assist van J. Tchatchoua Sporting Charleroi 2-1
81' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor S. Marreh Gent
81' Wissel Gent Wissel D. Lemajic voor L. Depoitre Gent
81' Wissel Gent Wissel A. Hanche-Olsen voor M. Samoise Gent
88' Wissel Sporting Charleroi Wissel L. Bessile voor I. Mbenza Sporting Charleroi
89' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Hosseinzadeh voor R. Morioka Sporting Charleroi
89' Wissel Sporting Charleroi Wissel D. Marcq voor D. Heymans Sporting Charleroi
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Gent
Opstellingen Sporting Charleroi - Gent
De opstellingen van Sporting Charleroi en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.