Nabeschouwing Sporting Charleroi - Westerlo (2-3) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 20:45 uur



In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Sporting Charleroi het zaterdag 17 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Westerlo (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 2-3 overwinning voor Westerlo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Westerlo kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van B. Reynolds. Westerlo vergrootte in de 10e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. de Cuyper op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut wist Sporting Charleroi de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via I. Mbenza.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Y. Badji in de 88e minuut de 2-2 maakte namens Sporting Charleroi. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Westerlo dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Vaesen de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arthur Denil bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Westerlo.

Wedstrijdstatistieken Sporting Charleroi - Westerlo
Goals
2
3
Balbezit
65%
35%
Schoten totaal
7
4
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
56
33
Gevaarlijke aanvallen
50
13
Passes
736
395
Overtredingen
9
4
Buitenspel
1
2
Corners
1
0
Wissels
4
5
LIVE Sporting Charleroi - Westerlo 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Doelpunt Westerlo Doelpunt B. Reynolds met assist van M. de Cuyper Westerlo 0-1
10' Doelpunt Westerlo Doelpunt M. de Cuyper met assist van L. Foster Westerlo 0-2
36' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt I. Mbenza met assist van K. Nkuba Sporting Charleroi 1-2
65' Wissel Sporting Charleroi Wissel R. Morioka voor I. Mbenza Sporting Charleroi
65' Wissel Sporting Charleroi Wissel J. Kayembe voor L. Bessile Sporting Charleroi
68' Wissel Westerlo Wissel P. Perdichizzi voor Lucas Mineiro Westerlo
68' Wissel Westerlo Wissel M. Fixelles voor I. Vetokele Westerlo
73' Wissel Westerlo Wissel T. Dierckx voor H. Akbunar Westerlo
73' Wissel Westerlo Wissel K. Vaesen voor N. Chadli Westerlo
73' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Descotte voor J. Tchatchoua Sporting Charleroi
85' Wissel Sporting Charleroi Wissel Y. Badji voor S. Andreou Sporting Charleroi
86' Wissel Westerlo Wissel N. Dorgeles voor L. Foster Westerlo
88' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt Y. Badji met assist van A. Zorgane Sporting Charleroi 2-2
89' Doelpunt Westerlo Doelpunt K. Vaesen met assist van N. Dorgeles Westerlo 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Westerlo
Opstellingen Sporting Charleroi - Westerlo
De opstellingen van Sporting Charleroi en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Westerlo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Edward Still
Wissels Sporting Charleroi
# Speler Pos.
1 Pierre Patron K
2 Jonas Bager V
12 Joris Kayembe Ditu V
25 Damien Marcq M
44 Ryota Morioka M
15 Anthony Descotte A
10 Youssouph Mamadou Badji A
Formatie 4-2-3-1
Coach Jonas De Roeck
Wissels Westerlo
# Speler Pos.
20 Nick Gillekens K
2 Pietro Perdichizzi V
33 Roman Neustädter V
45 Nene Dorgeles M
4 Mathias Fixelles M
55 Tuur Dierckx A
14 Kyan Vaesen A
Voorbeschouwing Sporting Charleroi - Westerlo

Sporting Charleroi en Westerlo treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arthur Denil en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Charleroi en Westerlo in de Jupiler Pro League vond plaats op 11 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Charleroi. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Westerlo favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sporting Charleroi te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Sporting Charleroi. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sporting Charleroi 4
Winst Westerlo 8
Gelijkspel 5
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Charleroi op een 9e positie staat, terwijl we Westerlo terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Sporting Charleroi - Westerlo Opstelling Sporting Charleroi Opstelling Westerlo Live Sporting Charleroi - Westerlo Live Sporting Charleroi - Westerlo kijken Sporting Charleroi - Westerlo kijken Live Sporting Charleroi - Westerlo stream Sporting Charleroi - Westerlo Fox Sports Nabeschouwing Sporting Charleroi - Westerlo Uitslag Sporting Charleroi - Westerlo Statistieken Sporting Charleroi - Westerlo Jupiler Pro League 2022/2023 Sporting Charleroi - Westerlo wedden Sporting Charleroi - Westerlo gokken Sporting Charleroi - Westerlo Unibet