Nabeschouwing Derby County - Port Vale (1-2) || League One 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de League One 2022/2023 neemt Derby County het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Port Vale. De wedstrijd wordt gespeeld in Pride Park Stadium in Derby.

Via de Derby County - Port Vale live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Derby County - Port Vale (1-2)

Het League One duel tussen Derby County en Port Vale is onder leiding van scheidsrechter Samuel Allison geëindigd in een 1-2 overwinning voor Port Vale. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Derby County kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. Collins. Port Vale kreeg via T. Conlon in de 14e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Samuel Allison de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Door een benutte penalty kwam Port Vale vervolgens op 1-1. Het was E. Harrison die vanaf 11 meter wist te scoren in de 55e minuut.

In de 58e minuut werd J. Collins van Derby County met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Derby County het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 66e was het Port Vale dat op voorsprong kwam te staan na een goal van J. Wilson.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Samuel Allison, waardoor Port Vale dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Derby County - Port Vale 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Derby County - Port Vale teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Derby County Doelpunt J. Collins met assist van T. Barkhuizen Derby County 1-0
14' Penalty gemist Port Vale Penalty gemist T. Conlon Port Vale
46' Wissel Port Vale Wissel D. Politic voor B. Walker Port Vale
54' Gele kaart Derby County Gele kaart voor R. Stearman Derby County
55' Penalty Port Vale Penalty E. Harrison Port Vale 1-1
57' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor E. Harrison Port Vale
58' Wissel Port Vale Wissel C. Hall voor L. McCarron Port Vale
58' Rode kaart Derby County Rode kaart voor J. Collins Derby County
60' Wissel Derby County Wissel W. Osula voor L. Dobbin Derby County
66' Doelpunt Port Vale Doelpunt J. Wilson met assist van E. Harrison Port Vale 1-2
75' Wissel Derby County Wissel H. Roberts voor R. Stearman Derby County
78' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor D. Jones Port Vale
82' Wissel Derby County Wissel L. Sibley voor M. Bird Derby County
86' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor B. Garrity Port Vale
87' Wissel Port Vale Wissel A. Odubeko voor J. Wilson Port Vale
Video hoogtepunten en samenvatting Derby County - Port Vale
Opstellingen Derby County - Port Vale
De opstellingen van Derby County en Port Vale zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Derby County gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Port Vale zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.