Nabeschouwing PSG - Toulouse (1-3) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het zondag 12 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Toulouse. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Toulouse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Toulouse (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Toulouse is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 1-3 overwinning voor Toulouse. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Kylian Mbappé, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Toulouse kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Thijs Dallinga, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette Yann Gboho zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Toulouse de leiding in de wedstrijd nam.

Na 95 minuten werd de voorsprong voor Toulouse vergroot nadat Frank Magri de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Toulouse.

LIVE PSG - Toulouse 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Toulouse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Kylian Mbappé met assist van Arnau Tenas Paris Saint Germain 1-0
10' Kylian Mbappé Paris Saint Germain
13' Doelpunt Toulouse Doelpunt Thijs Dallinga met assist van Moussa Diarra Toulouse 1-1
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Ousmane Dembélé voor Lee Kang-In Paris Saint Germain
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
64' Wissel Toulouse Wissel Aron Dønnum voor Zakaria Aboukhlal Toulouse
65' Wissel Toulouse Wissel Warren Kamanzi voor Mikkel Desler Toulouse
68' Doelpunt Toulouse Doelpunt Yann Gboho met assist van Gabriel Suazo Toulouse 1-2
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel Achraf Hakimi voor Nordi Mukiele Paris Saint Germain
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel Gonçalo Ramos voor Marco Asensio Paris Saint Germain
79' Wissel Toulouse Wissel Christian Mawissa voor Thijs Dallinga Toulouse
79' Wissel Toulouse Wissel Frank Magri voor Gabriel Suazo Toulouse
87' Wissel Toulouse Wissel Shavy Babicka voor Yann Gboho Toulouse
95' Doelpunt Toulouse Doelpunt Frank Magri met assist van Warren Kamanzi Toulouse 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Toulouse
Opstellingen PSG - Toulouse
De opstellingen van PSG en Toulouse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Toulouse zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Carles Martínez Novell
Voorbeschouwing PSG - Toulouse

PSG en Toulouse treffen elkaar in de 33e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Toulouse in de Ligue 1 vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Toulouse slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 21
Winst Toulouse 6
Gelijkspel 6
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Toulouse terugvinden op de 12e plaats.