Nabeschouwing Burnley - Brighton & Hove Albion (1-0) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 8 december 2018 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Burnley het zaterdag 8 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Brighton & Hove Albion (1-0)

Het Premier League duel tussen Burnley en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door J. Tarkowski, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Brighton & Hove Albion 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Tarkowski met assist van J. Cork Burnley 1-0
63' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Locadia voor A. Knockaert Brighton & Hove Albion
63' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel G. Murray voor F. Andone Brighton & Hove Albion
72' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor J. Guðmunds­son Burnley
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Stephens voor P. Groß Brighton & Hove Albion
85' Wissel Burnley Wissel J. Hendrick voor A. Barnes Burnley
86' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Tarkowski Burnley
92' Gele kaart Burnley Gele kaart voor P. Bardsley Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Burnley - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Burnley en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Brighton & Hove Albion

Burnley en Brighton & Hove Albion treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Brighton & Hove Albion in de Premier League vond plaats op 28 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 2 duels tussen Burnley en Brighton & Hove Albion eindigde namelijk in een gelijkspel.

Winst Burnley 0
Winst Brighton & Hove Albion 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 19e positie staat, terwijl we Brighton & Hove Albion terugvinden op de 10e plaats.