Nabeschouwing Burnley - Liverpool (1-3) || Premier League 2018/2019

Woensdag 5 december 2018 - 20:45 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Burnley het woensdag 5 december 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Liverpool (1-3)

Het Premier League duel tussen Burnley en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 1-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door J. Cork, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Milner, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Roberto Firmino zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Liverpool vergroot nadat X. Shaqiri de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Liverpool.

LIVE Burnley - Liverpool 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Wissel Liverpool Wissel T. Alexander-Arnold voor J. Gomez Liverpool
54' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Cork Burnley 1-0
62' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Milner met assist van D. Origi Liverpool 1-1
65' Wissel Liverpool Wissel Mohamed Salah voor Alberto Moreno Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel Roberto Firmino voor D. Origi Liverpool
69' Doelpunt Liverpool Doelpunt Roberto Firmino met assist van V. van Dijk Liverpool 1-2
71' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor R. Brady Burnley
71' Wissel Burnley Wissel S. Vokes voor C. Wood Burnley
83' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor A. Barnes Burnley
86' Gele kaart Burnley Gele kaart voor M. Vydra Burnley
91' Doelpunt Liverpool Doelpunt X. Shaqiri met assist van Mohamed Salah Liverpool 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Liverpool
Opstellingen Burnley - Liverpool
De opstellingen van Burnley en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Liverpool

Burnley en Liverpool treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Liverpool in de Premier League vond plaats op 1 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 6 keer wist de ploeg van Burnley te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Burnley. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Burnley 1
Winst Liverpool 6
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 19e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.