Nabeschouwing Aston Villa - Burnley (1-1) || Premier League 2021/2022

Donderdag 19 mei 2022 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Aston Villa het donderdag 19 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Burnley (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Aston Villa en Burnley geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 45 minuten. A. Barnes maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Burnley vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Aston Villa kwam na 48 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van E. Buendia, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 91e minuut moest Burnley verder met een man minder nadat M. Lowton een rode kaart had gekregen. Het lukte Aston Villa in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Aston Villa - Burnley 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Penalty Burnley Penalty A. Barnes Burnley 0-1
48' Doelpunt Aston Villa Doelpunt E. Buendia met assist van J. McGinn Aston Villa 1-1
55' Gele kaart Burnley Gele kaart voor K. Long Burnley
57' Wissel Aston Villa Wissel B. Traore voor C. Chukwuemeka Aston Villa
71' Wissel Burnley Wissel W. Weghorst voor A. Barnes Burnley
72' Wissel Aston Villa Wissel Coutinho voor J. Ramsey Aston Villa
78' Wissel Aston Villa Wissel D. Ings voor O. Watkins Aston Villa
79' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor D. McNeil Burnley
85' Wissel Burnley Wissel M. Lowton voor M. Cornet Burnley
91' Rode kaart Burnley Rode kaart voor M. Lowton Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Burnley
Opstellingen Aston Villa - Burnley
De opstellingen van Aston Villa en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Aston Villa - Burnley

Aston Villa en Burnley treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Burnley in de Premier League vond plaats op 7 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Aston Villa favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 3
Winst Burnley 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 14e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 18e plaats.