Nabeschouwing Leicester City - Burnley (2-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 25 september 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leicester City het zaterdag 25 september 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Burnley (2-2)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Leicester City en Burnley geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van J. Vardy zette Burnley op een 0-1 voorsprong in de 12e minuut van de wedstrijd. Leicester City kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Vardy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 40e minuut zette M. Cornet zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Burnley de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Leicester City nadat J. Vardy in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Leicester City - Burnley 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor J. Vestergaard Leicester City
12' Eigen doelpunt Burnley Eigen doelpunt J. Vardy Burnley 0-1
37' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van Y. Tielemans Leicester City 1-1
40' Doelpunt Burnley Doelpunt M. Cornet met assist van M. Vydra Burnley 1-2
46' Gele kaart Burnley Gele kaart voor M. Cornet Burnley
47' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor M. Cornet Burnley
46' Wissel Leicester City Wissel T. Castagne voor R. Pereira Leicester City
60' Gele kaart Burnley Gele kaart voor A. Westwood Burnley
62' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor B. Soumare Leicester City
68' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Gudmundsson Burnley
75' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor M. Vydra Burnley
77' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor H. Barnes Leicester City
78' Wissel Leicester City Wissel J. Maddison voor A. Lookman Leicester City
85' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van K. Iheanacho Leicester City 2-2
87' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor D. McNeil Burnley
90' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Tarkowski Burnley
95' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Wood Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Wood Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Burnley
Opstellingen Leicester City - Burnley
De opstellingen van Leicester City en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Brendan Rodgers
Coach Sean Dyche
Voorbeschouwing Leicester City - Burnley

Leicester City en Burnley treffen elkaar in de 6e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Burnley in de Premier League vond plaats op 3 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leicester City 6
Winst Burnley 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 12e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 19e plaats.