Nabeschouwing Manchester City - Burnley (2-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 16 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zaterdag 16 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Burnley (2-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door B. Silva, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. De Bruyne op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Manchester City.

LIVE Manchester City - Burnley 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Manchester City Doelpunt B. Silva Manchester City 1-0
48' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor A. Laporte Manchester City
56' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor M. Cornet Burnley
70' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne Manchester City 2-0
72' Wissel Burnley Wissel J. Gudmundsson voor J. Cork Burnley
72' Wissel Manchester City Wissel R. Dias voor A. Laporte Manchester City
82' Wissel Burnley Wissel J. Rodriguez voor C. Wood Burnley
84' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor K. De Bruyne Manchester City
91' Wissel Manchester City Wissel C. Palmer voor B. Silva Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Burnley
Opstellingen Manchester City - Burnley
De opstellingen van Manchester City en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Josep Guardiola i Sala
Coach Sean Dyche
Voorbeschouwing Manchester City - Burnley

Manchester City en Burnley treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Burnley in de Premier League vond plaats op 3 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 10
Winst Burnley 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 3e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 18e plaats.