Nabeschouwing Manchester United - Burnley (3-1) || Premier League 2021/2022

Donderdag 30 december 2021 - 21:15 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester United het donderdag 30 december 2021 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Burnley (3-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 3-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door S. McTominay, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van B. Mee zorgde ervoor dat Manchester United op 2-0 kwam te staan in de 27e minuut. In de 35e minuut volgde een derde treffer van Manchester United, waarmee C. Ronaldo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 38 minuten deed A. Lennon iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Burnley werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Burnley echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Manchester United.

LIVE Manchester United - Burnley 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Manchester United Doelpunt S. McTominay met assist van C. Ronaldo Manchester United 1-0
27' Eigen doelpunt Manchester United Eigen doelpunt B. Mee Manchester United 2-0
35' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo Manchester United 3-0
38' Doelpunt Burnley Doelpunt A. Lennon Burnley 3-1
58' Wissel Burnley Wissel D. Stephens voor J. Cork Burnley
66' Wissel Manchester United Wissel R. Varane voor E. Bailly Manchester United
74' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor A. Lennon Burnley
81' Wissel Manchester United Wissel D. Dalot voor M. Greenwood Manchester United
84' Wissel Burnley Wissel E. Pieters voor D. McNeil Burnley
93' Wissel Manchester United Wissel Fred voor C. Ronaldo Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Burnley
Opstellingen Manchester United - Burnley
De opstellingen van Manchester United en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester United - Burnley

Manchester United en Burnley treffen elkaar in de 20e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Burnley in de Premier League vond plaats op 18 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 8
Winst Burnley 2
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 7e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 18e plaats.