Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Chelsea (4-1) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 29 oktober 2022 - 16:00 uur



In de Premier League 2022/2023 neemt Brighton & Hove Albion het zaterdag 29 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Chelsea (4-1)

Het Premier League duel tussen Brighton & Hove Albion en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 4-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Brighton & Hove Albion kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van L. Trossard. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Loftus-Cheek zorgde ervoor dat Brighton & Hove Albion op 2-0 kwam te staan in de 14e minuut. Een eigen doelpunt van T. Chalobah zorgde ervoor dat Brighton & Hove Albion in de 42e minuut op 3-0 kwam te staan.

Na 48 minuten deed K. Havertz iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Chelsea werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 92e minuut wist P. Gross namens Brighton & Hove Albion de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andy Madley bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

Wedstrijdstatistieken Brighton & Hove Albion - Chelsea
Goals
4
1
Balbezit
41%
59%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
20
16
Schoten op doel
7
7
Aanvallen
61
114
Gevaarlijke aanvallen
38
57
Passes
332
498
Overtredingen
16
6
Corners
8
7
Wissels
3
5
LIVE Brighton & Hove Albion - Chelsea 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
5' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt L. Trossard met assist van K. Mitoma Brighton & Hove Albion 1-0
11' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovacic Chelsea
14' Eigen doelpunt Brighton & Hove Albion Eigen doelpunt R. Loftus-Cheek Brighton & Hove Albion 2-0
42' Eigen doelpunt Brighton & Hove Albion Eigen doelpunt T. Chalobah Brighton & Hove Albion 3-0
46' Wissel Chelsea Wissel E. Mendy voor K. Arrizabalaga Chelsea
48' Doelpunt Chelsea Doelpunt K. Havertz met assist van C. Gallagher Chelsea 3-1
50' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. Sterling Chelsea
63' Wissel Chelsea Wissel P. Aubameyang voor R. Sterling Chelsea
64' Wissel Chelsea Wissel B. Chilwell voor M. Cucurella Chelsea
65' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Enciso voor A. Lallana Brighton & Hove Albion
73' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor K. Mitoma Brighton & Hove Albion
79' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor C. Gallagher Chelsea
79' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor C. Pulisic Chelsea
83' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor J. Enciso Brighton & Hove Albion
87' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Sarmiento voor L. Trossard Brighton & Hove Albion
92' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt P. Gross Brighton & Hove Albion 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Chelsea
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Chelsea
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Roberto De Zerbi
Wissels Brighton & Hove Albion
# Speler Pos.
23 Jason Steele K
2 Tariq Lamptey V
47 James Furlong V
43 Ed Turns V
27 Billy Gilmour M
49 Andrew Moran M
20 Julio César Enciso A
21 Deniz Undav A
19 Jeremy Leonel Sarmiento Morante A
Voorbeschouwing Brighton & Hove Albion - Chelsea

Brighton & Hove Albion en Chelsea treffen elkaar in de 14e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brighton & Hove Albion en Chelsea in de Premier League vond plaats op 18 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 6 keer wist de ploeg van Brighton & Hove Albion te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Brighton & Hove Albion. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Brighton & Hove Albion 0
Winst Chelsea 6
Gelijkspel 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brighton & Hove Albion op een 9e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Brighton & Hove Albion - Chelsea Opstelling Brighton & Hove Albion Opstelling Chelsea Live Brighton & Hove Albion - Chelsea Live Brighton & Hove Albion - Chelsea kijken Brighton & Hove Albion - Chelsea kijken Live Brighton & Hove Albion - Chelsea stream Brighton & Hove Albion - Chelsea Fox Sports Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Chelsea Uitslag Brighton & Hove Albion - Chelsea Statistieken Brighton & Hove Albion - Chelsea Premier League 2022/2023 Brighton & Hove Albion - Chelsea wedden Brighton & Hove Albion - Chelsea gokken Brighton & Hove Albion - Chelsea Unibet