Nabeschouwing Chelsea - Tottenham Hotspur (2-2) || Premier League 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Chelsea het zondag 14 augustus 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Tottenham Hotspur (2-2)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door K. Koulibaly, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Tottenham Hotspur kwam in de 68e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Hojbjerg, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 77e minuut zette R. James zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Tottenham Hotspur nadat H. Kane in de 96e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de 98e minuut werd A. Conte van Tottenham Hotspur met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Tottenham Hotspur met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 98e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. T. Tuchel van Chelsea was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Chelsea - Tottenham Hotspur 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Chelsea Doelpunt K. Koulibaly met assist van M. Cucurella Chelsea 1-0
41' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. James Chelsea
57' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Richarlison voor R. Sessegnon Tottenham Hotspur
62' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor E. Mendy Chelsea
68' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt P. Hojbjerg met assist van B. Davies Tottenham Hotspur 1-1
70' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor A. Conte Tottenham Hotspur
71' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor T. Tuchel Chelsea
73' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor Jorginho Chelsea
77' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. James met assist van R. Sterling Chelsea 2-1
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Y. Bissouma voor R. Bentancur Tottenham Hotspur
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel I. Perisic voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
82' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor Emerson Royal Tottenham Hotspur
84' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor R. Sterling Chelsea
85' Wissel Chelsea Wissel C. Gallagher voor N. Kante Chelsea
86' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Havertz Chelsea
90' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor K. Havertz Chelsea
96' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van I. Perisic Tottenham Hotspur 2-2
98' Rode kaart Tottenham Hotspur Rode kaart voor A. Conte Tottenham Hotspur
98' Rode kaart Chelsea Rode kaart voor T. Tuchel Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Tottenham Hotspur
Opstellingen Chelsea - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Chelsea en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Tottenham Hotspur

Chelsea en Tottenham Hotspur treffen elkaar in de 2e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Tottenham Hotspur in de Premier League vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Tottenham Hotspur slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 17
Winst Tottenham Hotspur 7
Gelijkspel 10
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 8e positie staat, terwijl we Tottenham Hotspur terugvinden op de 7e plaats.