Nabeschouwing Fulham - Aston Villa (3-0) || Premier League 2022/2023

Donderdag 20 oktober 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Fulham het donderdag 20 oktober 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Craven Cottage in London.

Via de Fulham - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fulham - Aston Villa (3-0)

Het Premier League duel tussen Fulham en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 3-0 overwinning voor Fulham. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door H. Reed, waarmee Fulham met 1-0 de leiding nam. In de 62e minuut moest Douglas Luiz van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Michael Oliver een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Aston Villa verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Fulham vervolgens op 2-0. Het was A. Mitrovic die vanaf 11 meter wist te scoren in de 68e minuut.

Na 83 minuten was het T. Mings die de bal in eigen doel werkte, waardoor Fulham op 3-0 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Oliver, waardoor Fulham dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fulham - Aston Villa 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fulham - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Doelpunt Fulham Doelpunt H. Reed Fulham 1-0
46' Wissel Aston Villa Wissel M. Cash voor J. Bednarek Aston Villa
57' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor L. Bailey Aston Villa
58' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor L. Bailey Aston Villa
60' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor T. Mings Aston Villa
62' Rode kaart Aston Villa Rode kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
68' Penalty Fulham Penalty A. Mitrovic Fulham 2-0
69' Wissel Aston Villa Wissel L. Dendoncker voor D. Ings Aston Villa
73' Wissel Fulham Wissel T. Cairney voor H. Reed Fulham
73' Wissel Fulham Wissel D. James voor Willian Fulham
81' Wissel Aston Villa Wissel C. Archer voor J. Ramsey Aston Villa
83' Eigen doelpunt Fulham Eigen doelpunt T. Mings N. Kebano Fulham 3-0
85' Wissel Fulham Wissel Carlos Vinicius voor A. Mitrovic Fulham
85' Wissel Fulham Wissel H. Wilson voor N. Kebano Fulham
87' Wissel Fulham Wissel L. Harris voor A. Pereira Fulham
Video hoogtepunten en samenvatting Fulham - Aston Villa
Opstellingen Fulham - Aston Villa
De opstellingen van Fulham en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fulham gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Formatie 4-3-2-1
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Fulham - Aston Villa

Fulham en Aston Villa treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fulham en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 4 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Aston Villa favoriet. 6 keer wist de ploeg van Fulham te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Fulham. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fulham 5
Winst Aston Villa 6
Gelijkspel 9
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fulham op een 12e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 17e plaats.