Nabeschouwing Leeds United - AFC Bournemouth (4-3) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leeds United het zaterdag 5 november 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - AFC Bournemouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - AFC Bournemouth (4-3)

Het Premier League duel tussen Leeds United en AFC Bournemouth is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 4-3 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 3 minuten. Rodrigo maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leeds United vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. AFC Bournemouth kwam in de 7e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Tavernier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 19e minuut zette P. Billing zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AFC Bournemouth de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de voorsprong voor AFC Bournemouth vergroot nadat D. Solanke de 1-3 wist te scoren. In de 60e minuut kwam Leeds United weer dichterbij, nadat S. Greenwood de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 68e minuut was het L. Cooper die Leeds United weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Leeds United aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd C. Summerville die in de 84e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tony Harrington en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Leeds United - AFC Bournemouth 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - AFC Bournemouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Penalty Leeds United Penalty Rodrigo Leeds United 1-0
7' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt M. Tavernier AFC Bournemouth 1-1
19' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt P. Billing met assist van M. Tavernier AFC Bournemouth 1-2
46' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor J. Lerma AFC Bournemouth
46' Wissel Leeds United Wissel W. Gnonto voor J. Harrison Leeds United
48' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt D. Solanke met assist van M. Tavernier AFC Bournemouth 1-3
52' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor C. Mepham AFC Bournemouth
54' Wissel Leeds United Wissel S. Greenwood voor M. Roca Leeds United
60' Doelpunt Leeds United Doelpunt S. Greenwood Leeds United 2-3
62' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Kristensen Leeds United
68' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Cooper met assist van S. Greenwood Leeds United 3-3
73' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Stacey voor R. Fredericks AFC Bournemouth
81' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor Rodrigo Leeds United
84' Doelpunt Leeds United Doelpunt C. Summerville met assist van W. Gnonto Leeds United 4-3
86' Wissel Leeds United Wissel L. Ayling voor B. Aaronson Leeds United
88' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Rothwell voor M. Senesi AFC Bournemouth
88' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Stanislas voor P. Billing AFC Bournemouth
93' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Gelhardt Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - AFC Bournemouth
Opstellingen Leeds United - AFC Bournemouth
De opstellingen van Leeds United en AFC Bournemouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AFC Bournemouth zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.