Nabeschouwing Leeds United - Arsenal (0-1) || Premier League 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leeds United het zondag 16 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Arsenal (0-1)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 0-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door B. Saka, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Arsenal.

LIVE Leeds United - Arsenal 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Doelpunt Arsenal Doelpunt B. Saka met assist van M. Odegaard Arsenal 0-1
46' Wissel Leeds United Wissel P. Bamford voor Rodrigo Leeds United
62' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor W. Saliba Arsenal
64' Wissel Arsenal Wissel P. Bamford voor Arsenal
73' Wissel Leeds United Wissel F. Vieira voor M. Odegaard Leeds United
75' Wissel Arsenal Wissel M. Klich voor J. Harrison Arsenal
76' Wissel Arsenal Wissel K. Tierney voor B. White Arsenal
82' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor G. Jesus Arsenal
82' Wissel Leeds United Wissel R. Holding voor B. Saka Leeds United
84' Wissel Leeds United Wissel C. Summerville voor M. Roca Leeds United
89' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor J. Gelhardt L. Sinisterra Arsenal
95' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Gabriel Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Arsenal
Opstellingen Leeds United - Arsenal
De opstellingen van Leeds United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Arsenal

Leeds United en Arsenal treffen elkaar in de 11e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 8 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 3 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 0
Winst Arsenal 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 15e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 1e plaats.