Nabeschouwing Leeds United - Chelsea (3-0) || Premier League 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leeds United het zondag 21 augustus 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Chelsea (3-0)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 3-0 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door B. Aaronson, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rodrigo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut volgde een derde treffer van Leeds United, waarmee J. Harrison zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

In de 84e minuut moest Chelsea verder met een man minder, nadat K. Koulibaly een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stuart Attwell, waardoor Leeds United dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leeds United - Chelsea 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Koulibaly Chelsea
33' Doelpunt Leeds United Doelpunt B. Aaronson Leeds United 1-0
36' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. Sterling Chelsea
37' Doelpunt Leeds United Doelpunt Rodrigo met assist van J. Harrison Leeds United 2-0
61' Wissel Leeds United Wissel A. Forshaw voor M. Roca Leeds United
64' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor C. Gallagher Chelsea
64' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor Jorginho Chelsea
69' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van Rodrigo Leeds United 3-0
70' Wissel Leeds United Wissel L. Sinisterra voor D. James Leeds United
77' Wissel Chelsea Wissel B. Chilwell voor M. Mount Chelsea
83' Wissel Leeds United Wissel S. Greenwood voor J. Harrison Leeds United
83' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor B. Aaronson Leeds United
83' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor Rodrigo Leeds United
84' Tweede gele kaart Chelsea Tweede gele kaart voor K. Koulibaly Chelsea
87' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor R. Sterling Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Chelsea
Opstellingen Leeds United - Chelsea
De opstellingen van Leeds United en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Jesse Marsch
Voorbeschouwing Leeds United - Chelsea

Leeds United en Chelsea treffen elkaar in de 3e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Chelsea in de Premier League vond plaats op 11 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 3 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 0
Winst Chelsea 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 7e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 8e plaats.