Nabeschouwing Newcastle United - Everton (1-0) || Premier League 2022/2023

Woensdag 19 oktober 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Newcastle United het woensdag 19 oktober 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Everton (1-0)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Everton is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 1-0 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door M. Almiron, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Newcastle United - Everton 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Everton Gele kaart voor D. Calvert-Lewin Everton
24' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
31' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron met assist van B. Guimaraes Newcastle United 1-0
44' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Gordon Everton
44' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Schar Newcastle United
46' Wissel Newcastle United Wissel J. Willock voor Joelinton Newcastle United
64' Gele kaart Everton Gele kaart voor I. Gueye Everton
72' Wissel Newcastle United Wissel E. Anderson voor J. Murphy Newcastle United
73' Wissel Newcastle United Wissel R. Fraser voor M. Almiron Newcastle United
73' Wissel Everton Wissel J. Garner voor A. Iwobi Everton
73' Wissel Everton Wissel N. Maupay voor D. Calvert-Lewin Everton
79' Wissel Everton Wissel D. McNeil voor D. Gray Everton
87' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor C. Wilson Newcastle United
89' Gele kaart Everton Gele kaart voor J. Tarkowski Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Everton
Opstellingen Newcastle United - Everton
De opstellingen van Newcastle United en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Newcastle United - Everton

Newcastle United en Everton treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Harrington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Everton in de Premier League vond plaats op 17 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Everton favoriet. 15 keer wist de ploeg van Newcastle United te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Newcastle United. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 9
Winst Everton 15
Gelijkspel 6
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 6e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 14e plaats.