Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Leicester City (6-2) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 18:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Tottenham Hotspur het zaterdag 17 september 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Leicester City (6-2)

Het Premier League duel tussen Tottenham Hotspur en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Simon Hooper geëindigd in een 6-2 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. Y. Tielemans maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leicester City vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Tottenham Hotspur kwam in de 8e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Kane, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette E. Dier zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Tottenham Hotspur de leiding in de wedstrijd nam.

Na 41 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Maddison de 2-2 maakte voor Leicester City. Tottenham Hotspur leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 47 minuten op voorsprong na een goal van R. Bentancur: 3-2. In de 73e minuut was het Son Heung-Min van Tottenham Hotspur wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van Tottenham Hotspur viel in de 84e minuut en betekende de 5-2. Het doelpunt kwam op naam van Son Heung-Min. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Tottenham Hotspur. Het was Son Heung-Min die in de 87e minuut de stand op 6-2 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Simon Hooper bij een 6-2 eindstand in het voordeel van Tottenham Hotspur.

LIVE Tottenham Hotspur - Leicester City 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty Leicester City Penalty Y. Tielemans Leicester City 0-1
8' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van D. Kulusevski Tottenham Hotspur 1-1
21' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt E. Dier met assist van I. Perisic Tottenham Hotspur 2-1
41' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Maddison met assist van T. Castagne Leicester City 2-2
47' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt R. Bentancur Tottenham Hotspur 3-2
49' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor W. Ndidi Leicester City
55' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Emerson Royal voor I. Perisic Tottenham Hotspur
59' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Son Heung-Min voor Richarlison Tottenham Hotspur
59' Wissel Tottenham Hotspur Wissel C. Romero voor D. Sanchez Tottenham Hotspur
60' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor P. Daka Leicester City
70' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Y. Bissouma voor D. Kulusevski Tottenham Hotspur
73' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min met assist van R. Bentancur Tottenham Hotspur 4-2
73' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor I. Perisic Tottenham Hotspur
74' Wissel Leicester City Wissel J. Vardy voor P. Daka Leicester City
74' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor K. Dewsbury-Hall Leicester City
84' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min met assist van H. Kane Tottenham Hotspur 5-2
85' Wissel Leicester City Wissel B. Soumare voor W. Ndidi Leicester City
87' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min met assist van P. Hojbjerg Tottenham Hotspur 6-2
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Leicester City
Opstellingen Tottenham Hotspur - Leicester City
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Antonio Conte
Formatie 4-1-4-1
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Leicester City

Tottenham Hotspur en Leicester City treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simon Hooper en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Leicester City in de Premier League vond plaats op 1 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tottenham Hotspur. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Tottenham Hotspur favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Tottenham Hotspur 10
Winst Leicester City 4
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tottenham Hotspur op een 3e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 20e plaats.