Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Southampton (4-1) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Tottenham Hotspur het zaterdag 6 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Southampton (4-1)

Het Premier League duel tussen Tottenham Hotspur en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 4-1 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door J. Ward-Prowse, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Tottenham Hotspur kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Sessegnon, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette E. Dier zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Tottenham Hotspur de leiding in de wedstrijd nam.

Na 61 minuten was het M. Salisu die de bal in eigen doel werkte, waardoor Tottenham Hotspur op 3-1 kwam te staan. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 63e minuut wist D. Kulusevski namens Tottenham Hotspur de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andre Marriner en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Tottenham Hotspur.

LIVE Tottenham Hotspur - Southampton 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Southampton Doelpunt J. Ward-Prowse met assist van M. Djenepo Southampton 0-1
21' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt R. Sessegnon met assist van D. Kulusevski Tottenham Hotspur 1-1
24' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor R. Sessegnon Tottenham Hotspur
31' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt E. Dier met assist van Son Heung-Min Tottenham Hotspur 2-1
46' Wissel Southampton Wissel J. Stephens voor Y. Valery Southampton
46' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor A. Armstrong Southampton
61' Eigen doelpunt Tottenham Hotspur Eigen doelpunt M. Salisu Tottenham Hotspur 3-1
63' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt D. Kulusevski met assist van Emerson Royal Tottenham Hotspur 4-1
66' Wissel Tottenham Hotspur Wissel I. Perisic voor R. Sessegnon Tottenham Hotspur
72' Wissel Southampton Wissel R. Perraud voor M. Djenepo Southampton
75' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor R. Bentancur Tottenham Hotspur
75' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor O. Romeu Southampton
86' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor D. Kulusevski Tottenham Hotspur
86' Wissel Tottenham Hotspur Wissel C. Lenglet voor B. Davies Tottenham Hotspur
86' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Y. Bissouma voor R. Bentancur Tottenham Hotspur
87' Wissel Tottenham Hotspur Wissel M. Doherty voor Emerson Royal Tottenham Hotspur
88' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Y. Bissouma Tottenham Hotspur
92' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor K. Walker-Peters Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Southampton
Opstellingen Tottenham Hotspur - Southampton
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Antonio Conte
Formatie 5-3-2
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Southampton

Tottenham Hotspur en Southampton treffen elkaar in de 1e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Premier League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Southampton in de Premier League vond plaats op 9 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Tottenham Hotspur favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.