Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Burnley (1-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brighton & Hove Albion het zaterdag 9 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Burnley (1-1)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Burnley geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Wilson Odobert, waarmee Burnley met 0-1 de leiding nam. Brighton & Hove Albion kwam na 77 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Simon Adingra, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Brighton & Hove Albion - Burnley 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Dara OShea Burnley
45' Doelpunt Burnley Doelpunt Wilson Odobert met assist van Jay Rodríguez Burnley 0-1
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Kaoru Mitoma voor Adam Lallana Brighton & Hove Albion
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Billy Gilmour voor Mahmoud Dahoud Brighton & Hove Albion
58' Wissel Burnley Wissel Aaron Ramsey voor Jóhann Berg Gudmundsson Burnley
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Jack Hinshelwood voor James Milner Brighton & Hove Albion
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Igor voor Carlos Baleba Brighton & Hove Albion
66' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Charlie Taylor Burnley
72' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Wilson Odobert Burnley
77' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Simon Adingra met assist van Pascal Groß Brighton & Hove Albion 1-1
78' Wissel Burnley Wissel Nathan Redmond voor Jay Rodríguez Burnley
78' Wissel Burnley Wissel Mike Trésor voor Wilson Odobert Burnley
79' Wissel Burnley Wissel Connor Roberts voor Aaron Ramsey Burnley
82' Wissel Burnley Wissel Hjalmar Ekdal voor Zeki Amdouni Burnley
85' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Facundo Buonanotte voor Lewis Dunk  Brighton & Hove Albion
86' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Nathan Redmond Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Burnley
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Burnley
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.