Nabeschouwing Burnley - Everton (0-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Burnley het zaterdag 16 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Everton (0-2)

Het Premier League duel tussen Burnley en Everton is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 0-2 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Amadou Onana, waarmee Everton met 0-1 de leiding nam. Everton vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Michael Keane op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Everton.

LIVE Burnley - Everton 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Everton Doelpunt Amadou Onana met assist van Dwight McNeil Everton 0-1
25' Doelpunt Everton Doelpunt Michael Keane Everton 0-2
46' Wissel Everton Wissel Lewis Dobbin voor Abdoulaye Doucouré Everton
46' Wissel Burnley Wissel Lyle Foster  voor Jay Rodríguez Burnley
70' Wissel Burnley Wissel Ameen Al-Dakhil voor Hannes Delcroix Burnley
82' Wissel Everton Wissel Beto voor Dominic Calvert-Lewin Everton
82' Gele kaart Everton Gele kaart voor James Garner Everton
82' Wissel Burnley Wissel Benson Manuel Hedilazio voor Jacob Bruun Larsen Burnley
87' Wissel Burnley Wissel Nathan Redmond voor Vitinho Burnley
87' Wissel Burnley Wissel Mike Trésor voor Wilson Odobert Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Everton
Opstellingen Burnley - Everton
De opstellingen van Burnley en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Everton zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Michael David Jackson
Voorbeschouwing Burnley - Everton

Burnley en Everton treffen elkaar in de 17e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Everton in de Premier League vond plaats op 6 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Burnley. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Everton favoriet. 8 keer wist de ploeg van Burnley te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Burnley. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Burnley 7
Winst Everton 8
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 19e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 17e plaats.