Nabeschouwing Burnley - Sheffield United (5-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Burnley het zaterdag 2 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield United. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Sheffield United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Sheffield United (5-0)

Het Premier League duel tussen Burnley en Sheffield United is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 5-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Burnley kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Jay Rodríguez. Burnley vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jacob Bruun Larsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut kreeg Oliver McBurnie van Sheffield United voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sheffield United de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 73e minuut volgde een derde treffer van Burnley, waarmee Zeki Amdouni zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Burnley geen gas terug, waardoor in de 75e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Luca Koleosho. De vijfde treffer van Burnley viel in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Josh Brownhill .

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Chris Kavanagh en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Sheffield United 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Sheffield United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Burnley Doelpunt Jay Rodríguez met assist van Charlie Taylor Burnley 1-0
25' Wissel Sheffield United Wissel Jayden Bogle voor George Baldock Sheffield United
29' Doelpunt Burnley Doelpunt Jacob Bruun Larsen met assist van Dara OShea Burnley 2-0
34' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor John Fleck Sheffield United
35' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Vincent Kompany Burnley
37' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Oliver McBurnie Sheffield United
38' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Dara OShea Burnley
43' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Luke Thomas Sheffield United
46' Tweede gele kaart Sheffield United Tweede gele kaart voor Oliver McBurnie Sheffield United
46' Wissel Sheffield United Wissel William Osula voor John Fleck Sheffield United
46' Wissel Sheffield United Wissel Benie Traore voor Cameron Archer Sheffield United
46' Wissel Sheffield United Wissel James McAtee voor Luke Thomas Sheffield United
64' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor William Osula Sheffield United
65' Wissel Burnley Wissel Jóhann Berg Gudmundsson voor Jacob Bruun Larsen Burnley
67' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Jordan Beyer Burnley
72' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Anel Ahmedhodžić Sheffield United
72' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Gustavo Hamer Sheffield United
73' Doelpunt Burnley Doelpunt Zeki Amdouni met assist van Jordan Beyer Burnley 3-0
75' Doelpunt Burnley Doelpunt Luca Koleosho met assist van Zeki Amdouni Burnley 4-0
76' Wissel Burnley Wissel Michael Obafemi voor Jay Rodríguez Burnley
76' Wissel Burnley Wissel Mike Trésor voor Luca Koleosho Burnley
77' Wissel Burnley Wissel Nathan Redmond voor Zeki Amdouni Burnley
80' Doelpunt Burnley Doelpunt Josh Brownhill  Burnley 5-0
83' Wissel Burnley Wissel Hjalmar Ekdal voor Dara OShea Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Sheffield United
Opstellingen Burnley - Sheffield United
De opstellingen van Burnley en Sheffield United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sheffield United zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.