Nabeschouwing Liverpool - Burnley (3-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 10 februari 2024 - 16:00 uur



In de Premier League 2023/2024 neemt Liverpool het zaterdag 10 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Burnley (3-1)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 33e minuut dacht Liverpool op voorsprong te komen via een doelpunt van Wataru Endo . Helaas voor Liverpool werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 46e minuut was het Burnley dat via Harvey Elliott dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Tim Robinson. Vincent Kompany dacht na 55 minuten te scoren voor Liverpool, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 79e minuut van de tweede helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd via Darwin Núñez waardoor Liverpool op een 3-1 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 3-1 overwinning in het voordeel van Liverpool.

Wedstrijdstatistieken Liverpool - Burnley
Goals
3
1
Balbezit
71%
29%
Gele kaarten
3
2
Schoten totaal
25
9
Schoten op doel
10
4
Aanvallen
125
86
Gevaarlijke aanvallen
65
28
Passes
670
277
Overtredingen
11
13
Buitenspel
2
2
Corners
9
3
Wissels
5
3
LIVE Liverpool - Burnley 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
14' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Dara OShea Burnley
19' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Jarell Quansah Liverpool
26' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Josh Brownhill  Liverpool
31' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Diogo Jota Trent Alexander-Arnold Burnley 1-0
33' Doelpunt Liverpool Doelpunt Wataru Endo  Liverpool
39' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Jürgen Klopp Liverpool
45' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Dara OShea Josh Brownhill  Burnley 1-1
46' Doelpunt Burnley Doelpunt Harvey Elliott met assist van Trent Alexander-Arnold Burnley
52' Wissel Liverpool Wissel Luis Díaz voor Liverpool 2-1
55' Doelpunt Liverpool Doelpunt Vincent Kompany Liverpool
69' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Darwin Núñez Liverpool
79' Doelpunt Liverpool Doelpunt Darwin Núñez met assist van Harvey Elliott Liverpool 3-1
80' Wissel Burnley Wissel Vitinho voor Maxime Estève Burnley
81' Wissel Burnley Wissel Han-Noah Massengo voor Aaron Ramsey Burnley
82' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Luis Díaz Liverpool
86' Wissel Burnley Wissel Jacob Bruun Larsen voor Zeki Amdouni Burnley
97' Wissel Liverpool Wissel Bobby Clark voor Alexis Mac Allister Liverpool
97' Wissel Liverpool Wissel James McConnell voor Wataru Endo  Liverpool
97' Wissel Liverpool Wissel Konstantinos Tsimikas voor Andrew Robertson Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Burnley
Opstellingen Liverpool - Burnley
De opstellingen van Liverpool en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Michael David Jackson
Voorbeschouwing Liverpool - Burnley

Liverpool en Burnley treffen elkaar in de 24e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Burnley in de Premier League vond plaats op 26 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Liverpool 13
Winst Burnley 2
Gelijkspel 2
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 2e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 19e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Liverpool - Burnley Opstelling Liverpool Opstelling Burnley Live Liverpool - Burnley Live Liverpool - Burnley kijken Liverpool - Burnley kijken Live Liverpool - Burnley stream Liverpool - Burnley Fox Sports Nabeschouwing Liverpool - Burnley Uitslag Liverpool - Burnley Statistieken Liverpool - Burnley Premier League 2023/2024 Liverpool - Burnley wedden Liverpool - Burnley gokken Liverpool - Burnley Unibet