Nabeschouwing Manchester City - Burnley (3-1) || Premier League 2023/2024

Woensdag 31 januari 2024 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester City het woensdag 31 januari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Burnley (3-1)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Samuel Barrott geëindigd in een 3-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Julián Álvarez, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Julián Álvarez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee Rodri zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 93 minuten deed Ameen Al-Dakhil iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Burnley werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Burnley echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Manchester City.

LIVE Manchester City - Burnley 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Manchester City Doelpunt Julián Álvarez met assist van Matheus Nunes Manchester City 1-0
21' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Hjalmar Ekdal Burnley
22' Doelpunt Manchester City Doelpunt Julián Álvarez met assist van Kevin De Bruyne Manchester City 2-0
46' Doelpunt Manchester City Doelpunt Rodri met assist van Phil Foden Manchester City 3-0
59' Wissel Burnley Wissel David Datro Fofana voor Lyle Foster  Burnley
59' Wissel Burnley Wissel Connor Roberts voor Zeki Amdouni Burnley
59' Wissel Burnley Wissel Aaron Ramsey voor Jóhann Berg Gudmundsson Burnley
71' Wissel Manchester City Wissel Erling Haaland voor Kevin De Bruyne Manchester City
75' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Connor Roberts Burnley
75' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Ederson Manchester City
76' Wissel Burnley Wissel Anass Zaroury voor Wilson Odobert Burnley
77' Wissel Manchester City Wissel Jack Grealish voor Phil Foden Manchester City
81' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Jeremy Doku Manchester City
86' Wissel Burnley Wissel Han-Noah Massengo voor Hjalmar Ekdal Burnley
87' Wissel Manchester City Wissel Sergio Gómez voor Julián Álvarez Manchester City
87' Wissel Manchester City Wissel Mateo Kovačić voor Rodri Manchester City
93' Doelpunt Burnley Doelpunt Ameen Al-Dakhil met assist van David Datro Fofana Burnley 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Burnley
Opstellingen Manchester City - Burnley
De opstellingen van Manchester City en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.