Nabeschouwing Hearts - Celtic (1-4) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 15:15 uur



In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Hearts het zondag 22 oktober 2023 om 15:15 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Park in Edinburgh.

Via de Hearts - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Celtic (1-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 1-4 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celtic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Matt ORiley. Celtic vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Daizen Maeda op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 47e minuut was de ideale kans voor Celtic om te scoren. Reo Hatate was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

In de 51e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee Kyogo Furuhashi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 64 minuten deed Lawrence Shankland iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Hearts werd verkleind tot 1-3. In de 81e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Tomoki Iwata die namens Celtic het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nick Walsh en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Celtic.

Wedstrijdstatistieken Hearts - Celtic
Goals
1
4
Balbezit
42%
58%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
13
19
Schoten op doel
6
7
Aanvallen
125
115
Gevaarlijke aanvallen
41
51
Passes
431
589
Overtredingen
16
11
Buitenspel
3
2
Corners
3
5
Wissels
4
5
LIVE Hearts - Celtic 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Celtic Doelpunt Matt ORiley met assist van Luis Palma Celtic 0-1
23' Doelpunt Celtic Doelpunt Daizen Maeda met assist van Reo Hatate Celtic 0-2
47' Penalty gemist Celtic Penalty gemist Reo Hatate Reo Hatate Celtic
51' Doelpunt Celtic Doelpunt Kyogo Furuhashi Celtic 0-3
58' Wissel Hearts Wissel Beni Baningime voor Calem Nieuwenhof Hearts
58' Wissel Hearts Wissel Yutaro Oda voor Alex Lowry Hearts
58' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Kenneth Vargas Hearts
59' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Toby Sibbick Hearts
64' Doelpunt Hearts Doelpunt Lawrence Shankland Hearts 1-3
65' Wissel Celtic Wissel James Forrest voor Luis Palma Celtic
66' Wissel Celtic Wissel Tomoki Iwata voor Reo Hatate Celtic
72' Wissel Celtic Wissel Hyun-gyu Oh voor Kyogo Furuhashi Celtic
72' Wissel Celtic Wissel Yang Hyun-Jun voor Daizen Maeda Celtic
73' Wissel Hearts Wissel Liam Boyce voor Kenneth Vargas Hearts
81' Doelpunt Celtic Doelpunt Tomoki Iwata Celtic 1-4
82' Wissel Celtic Wissel Paulo Bernardo voor Callum McGregor Celtic
82' Wissel Hearts Wissel Jorge Grant voor Cammy Devlin Hearts
92' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Tomoki Iwata Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Celtic
Opstellingen Hearts - Celtic
De opstellingen van Hearts en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Steven Naismith
Wissels Hearts
# Speler Pos.
12 Michael McGovern K
29 Odeluga Offiah V
16 Andrew Halliday M
6 Beni Baningime M
5 Peter Haring M
7 Jorge Grant M
22 Aidan Denholm M
10 Liam Boyce A
11 Yutaro Oda A
Formatie 4-3-3
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Hearts - Celtic

Hearts en Celtic treffen elkaar in de 9e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hearts en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 7 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 56 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 41 keer wist de ploeg van Hearts te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Hearts. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Hearts 9
Winst Celtic 41
Gelijkspel 6
Totaal 56

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hearts op een 4e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Hearts - Celtic Opstelling Hearts Opstelling Celtic Live Hearts - Celtic Live Hearts - Celtic kijken Hearts - Celtic kijken Live Hearts - Celtic stream Hearts - Celtic Fox Sports Nabeschouwing Hearts - Celtic Uitslag Hearts - Celtic Statistieken Hearts - Celtic Schotse Premiership 2023/2024 Hearts - Celtic wedden Hearts - Celtic gokken Hearts - Celtic Unibet