Nabeschouwing Motherwell - St. Johnstone (1-2) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 16:00 uurIn de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Motherwell het zondag 19 mei 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - St. Johnstone (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter Colin Steven geëindigd in een 1-2 overwinning voor St. Johnstone. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Nicky Clark, waarmee St. Johnstone met 0-1 de leiding nam. Motherwell kreeg via T. Bair in de 32e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Colin Steven de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep St. Johnstone via een goal van Adama Sidibeh in de 46e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Moses Ebiye namens Motherwell in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Colin Steven, waardoor St. Johnstone dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Motherwell - St. Johnstone
Goals
1
2
Balbezit
64%
36%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
12
7
Schoten op doel
4
3
Aanvallen
116
78
Gevaarlijke aanvallen
58
40
Passes
496
277
Overtredingen
7
9
Buitenspel
2
1
Corners
7
3
Wissels
5
3
LIVE Motherwell - St. Johnstone 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt Nicky Clark met assist van Graham Carey St. Johnstone 0-1
32' Penalty gemist Motherwell Penalty gemist T. Bair T. Bair Motherwell
46' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt Adama Sidibeh St. Johnstone 0-2
46' Wissel Motherwell Wissel Jack Vale voor Harry Paton Motherwell
52' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor David Keltjens St. Johnstone
64' Wissel Motherwell Wissel Calum Butcher voor Bevis Mugabi Motherwell
64' Wissel St. Johnstone Wissel Andy Considine voor Nicky Clark St. Johnstone
64' Wissel Motherwell Wissel Moses Ebiye voor L. Miller Motherwell
74' Wissel St. Johnstone Wissel Benjamin Kimpioka voor Adama Sidibeh St. Johnstone
77' Wissel Motherwell Wissel Mark Ferrie voor Sam Nicholson Motherwell
77' Wissel Motherwell Wissel L. Ross voor Davor Zdravkovski Motherwell
94' Doelpunt Motherwell Doelpunt Moses Ebiye met assist van Georgie Gent Motherwell 1-2
92' Wissel St. Johnstone Wissel Stevie May voor Matt Smith St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - St. Johnstone
Opstellingen Motherwell - St. Johnstone
De opstellingen van Motherwell en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Stuart Kettlewell
Basiselftal Motherwell
# Speler Pos.
1 Liam Kelly K
5 Bevis Mugabi V
16 Paul McGinn V
20 Shane Blaney V
38 Lennon Miller M
17 Davor Zdravkovski M
3 Georgie Gent M
19 Sam Nicholson M
12 Harry Paton A
7 Blair Spittal A
14 Thelonius Bair A
Wissels Motherwell
# Speler Pos.
13 Aston Oxborough K
15 Dan Casey V
21 Adam Devine V
2 Stephen O'Donnell V
66 Calum Butcher M
30 Mark Ferrie A
39 A
24 Moses Ebiye A
28 Jack Vale A
Formatie 4-2-3-1
Coach Craig Levein
Voorbeschouwing Motherwell - St. Johnstone

Motherwell en St. Johnstone treffen elkaar in de 38e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Colin Steven en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 27 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 52 duels tussen beide teams is St. Johnstone favoriet. 22 keer wist de ploeg van Motherwell te winnen, tegenover 19 winstpartijen voor Motherwell. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Motherwell 19
Winst St. Johnstone 22
Gelijkspel 11
Totaal 52

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 3e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Motherwell - St. Johnstone Opstelling Motherwell Opstelling St. Johnstone Live Motherwell - St. Johnstone Live Motherwell - St. Johnstone kijken Motherwell - St. Johnstone kijken Live Motherwell - St. Johnstone stream Motherwell - St. Johnstone Fox Sports Nabeschouwing Motherwell - St. Johnstone Uitslag Motherwell - St. Johnstone Statistieken Motherwell - St. Johnstone Schotse Premiership 2023/2024 Motherwell - St. Johnstone wedden Motherwell - St. Johnstone gokken Motherwell - St. Johnstone Unibet