Nabeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo (3-1) || Primera División 2018/2019

Zondag 12 mei 2019 - 18:30 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Athletic Club het zondag 12 mei 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo (3-1)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Javier Estrada Fernández geëindigd in een 3-1 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 16 minuten. Raúl García maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Athletic Club vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Athletic Club vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Raúl García op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Athletic Club, waarmee Iñaki Williams zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Iago Aspas zette Celta de Vigo even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Javier Estrada Fernández toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Athletic Club.

LIVE Athletic Club - Celta de Vigo 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty Athletic Club Penalty Raúl García Athletic Club 1-0
17' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Raúl García met assist van Muniain Athletic Club 2-0
24' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor R. Boudebouz Celta de Vigo
36' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor N. Araújo Celta de Vigo
40' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams Athletic Club 3-0
45' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Beñat Athletic Club
61' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Muniain Athletic Club
63' Wissel Celta de Vigo Wissel S. Boufal voor M. Gómez Celta de Vigo
64' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor W. Hoedt Celta de Vigo
72' Wissel Celta de Vigo Wissel Jozabed voor O. Yokuşlu Celta de Vigo
76' Wissel Athletic Club Wissel Iñigo Córdoba voor Ibai Gómez Athletic Club
79' Wissel Athletic Club Wissel Susaeta voor Muniain Athletic Club
82' Wissel Athletic Club Wissel Aduriz voor Iñaki Williams Athletic Club
86' Wissel Celta de Vigo Wissel Fran Beltrán voor S. Lobotka Celta de Vigo
87' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Ander Capa Athletic Club
89' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Aduriz Athletic Club
89' Penalty Celta de Vigo Penalty Iago Aspas Celta de Vigo 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Celta de Vigo
Opstellingen Athletic Club - Celta de Vigo
De opstellingen van Athletic Club en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo

Athletic Club en Celta de Vigo treffen elkaar in de 37e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Estrada Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 7 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Athletic Club favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 9
Winst Celta de Vigo 2
Gelijkspel 6
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 7e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 15e plaats.