Nabeschouwing Athletic Club - Levante (3-2) || Primera División 2018/2019

Woensdag 3 april 2019 - 19:30 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Athletic Club het woensdag 3 april 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Levante. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Levante live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Levante (3-2)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Levante is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 3-2 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Athletic Club kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Yuri. Een ongelukkig eigen doelpunt van Aitor Fernández zorgde ervoor dat Athletic Club op 2-0 kwam te staan in de 27e minuut. Door een benutte penalty kwam Levante vervolgens op 2-1. Het was Roger Martí die vanaf 11 meter wist te scoren in de 51e minuut.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen E. Cabaco in de 89e minuut de 2-2 maakte namens Levante. In de 93e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Athletic Club speler Muniain. Na 96 minuten kon E. Cabaco van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Levante het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José Luis Munuera Montero bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Athletic Club.

LIVE Athletic Club - Levante 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Levante teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Levante Gele kaart voor José Luis Morales Levante
5' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Yuri met assist van Iñigo Córdoba Athletic Club 1-0
6' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Raúl García Athletic Club
27' Eigen doelpunt Athletic Club Eigen doelpunt Aitor Fernández Athletic Club 2-0
43' Gele kaart Levante Gele kaart voor Rúben Vezo Levante
46' Gele kaart Levante Gele kaart voor Sergio Postigo Levante
51' Penalty Levante Penalty Roger Martí Levante 2-1
58' Wissel Athletic Club Wissel Muniain voor Raúl García Athletic Club
65' Wissel Levante Wissel Luna voor Coke Levante
69' Wissel Levante Wissel Borja Mayoral voor Rubén Rochina Levante
72' Wissel Athletic Club Wissel Ibai Gómez voor Ander Capa Athletic Club
77' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Yuri Athletic Club
77' Gele kaart Levante Gele kaart voor Roger Martí Levante
78' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Muniain Athletic Club
79' Wissel Athletic Club Wissel Iturraspe voor Beñat Athletic Club
80' Wissel Levante Wissel M. Simon voor Rúben Vezo Levante
85' Gele kaart Levante Gele kaart voor E. Cabaco Levante
89' Doelpunt Levante Doelpunt E. Cabaco met assist van Campaña Levante 2-2
91' Gele kaart Levante Gele kaart voor M. Simon Levante
93' Penalty Athletic Club Penalty Muniain Athletic Club 3-2
96' Tweede gele kaart Levante Tweede gele kaart voor E. Cabaco Levante
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Levante
Opstellingen Athletic Club - Levante
De opstellingen van Athletic Club en Levante zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Levante zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Levante

Athletic Club en Levante treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Levante in de Primera División vond plaats op 3 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Levante. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Athletic Club favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Levante slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 12
Winst Levante 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 8e positie staat, terwijl we Levante terugvinden op de 15e plaats.