Nabeschouwing Almería - Celta de Vigo (3-1) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 29 oktober 2022 - 14:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Almería het zaterdag 29 oktober 2022 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de los Juegos Mediterráneos in Almeria.

Via de Almería - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almería - Celta de Vigo (3-1)

Het Primera División duel tussen Almería en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 3-1 overwinning voor Almería. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door G. Veiga, waarmee Celta de Vigo met 0-1 de leiding nam. In de 32e minuut moest G. Veiga van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Carlos del Cerro Grande een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Celta de Vigo verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Lazaro namens Almería in de 52e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 60e minuut was het Almería dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. de la Hoz. Na 96 minuten werd de voorsprong voor Almería vergroot nadat I. Eguaras de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Almería.

LIVE Almería - Celta de Vigo 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almería - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Almería Gele kaart voor A. Embarba Almería
25' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt G. Veiga met assist van C. Perez Celta de Vigo 0-1
27' Gele kaart Almería Gele kaart voor C. de la Hoz Almería
32' Rode kaart Celta de Vigo Rode kaart voor G. Veiga Celta de Vigo
46' Wissel Almería Wissel Lazaro voor A. Embarba Almería
46' Wissel Almería Wissel A. Pozo voor H. Mendes Almería
46' Wissel Celta de Vigo Wissel F. Cervi voor C. Perez Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel R. Tapia voor J. Larsen Celta de Vigo
52' Doelpunt Almería Doelpunt Lazaro met assist van Leo Baptistao Almería 1-1
60' Doelpunt Almería Doelpunt C. de la Hoz Almería 2-1
61' Wissel Almería Wissel L. Ramazani voor Leo Baptistao Almería
67' Wissel Almería Wissel D. Sousa voor E. B. Toure Almería
84' Gele kaart Almería Gele kaart voor G. Melero Almería
86' Wissel Almería Wissel I. Eguaras voor G. Melero Almería
86' Wissel Celta de Vigo Wissel P. Duran voor J. Galan Celta de Vigo
89' Wissel Celta de Vigo Wissel G. Paciencia voor F. Beltran Celta de Vigo
92' Gele kaart Almería Gele kaart voor R. Ely Almería
96' Doelpunt Almería Doelpunt I. Eguaras met assist van D. Sousa Almería 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Almería - Celta de Vigo
Opstellingen Almería - Celta de Vigo
De opstellingen van Almería en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almería gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Almería - Celta de Vigo

Almería en Celta de Vigo treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almería en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 4 mei 2015 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Celta de Vigo favoriet. 2 keer wist de ploeg van Almería te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Almería. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Almería 1
Winst Celta de Vigo 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almería op een 15e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 14e plaats.