Nabeschouwing Athletic Club - Espanyol (0-1) || Primera División 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 16:15 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Athletic Club het zondag 4 september 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Espanyol (0-1)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Juan Martínez Munuera geëindigd in een 0-1 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 83e minuut door M. Braithwaite, waarmee Espanyol met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Martínez Munuera, waardoor Espanyol de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Athletic Club - Espanyol 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

48' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor L. Cabrera Espanyol
46' Wissel Espanyol Wissel K. Bare voor Exposito Espanyol
54' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor O. Sancet Athletic Club
56' Wissel Athletic Club Wissel G. Guruzeta voor N. Williams Athletic Club
61' Wissel Espanyol Wissel Simo voor K. Bare Espanyol
71' Wissel Espanyol Wissel J. C. Lazo voor J. Puado Espanyol
71' Wissel Espanyol Wissel O. El Hilali voor F. Calero Espanyol
71' Wissel Athletic Club Wissel R. Garcia voor I. Williams Athletic Club
71' Wissel Athletic Club Wissel U. Vencedor voor O. Sancet Athletic Club
83' Doelpunt Espanyol Doelpunt M. Braithwaite Espanyol 0-1
84' Wissel Athletic Club Wissel J. Morcillo voor I. Lekue Athletic Club
86' Wissel Espanyol Wissel D. Gomez voor M. Braithwaite Espanyol
90' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor O. de Marcos Athletic Club
91' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Gomez Espanyol
93' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor U. Vencedor Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Espanyol
Opstellingen Athletic Club - Espanyol
De opstellingen van Athletic Club en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Espanyol

Athletic Club en Espanyol treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Martínez Munuera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Espanyol in de Primera División vond plaats op 7 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Espanyol favoriet. 13 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Athletic Club. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 9
Winst Espanyol 13
Gelijkspel 10
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 5e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 15e plaats.