Nabeschouwing Celtic - Motherwell (3-0) || Schotse Premiership 2018/2019

Woensdag 19 december 2018 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Celtic het woensdag 19 december 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Motherwell (3-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Bobby Madden geëindigd in een 3-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door A. Ralston, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 32e minuut voor dat Celtic via S. Sinclair op 2-0 kwam te staan. In de 45e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee M. Johnston zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na rust nam wat Celtic gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bobby Madden, waardoor Celtic dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Celtic - Motherwell 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Celtic Doelpunt A. Ralston met assist van O. Édouard Celtic 1-0
32' Penalty Celtic Penalty S. Sinclair Celtic 2-0
38' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor O. Édouard Celtic
45' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Johnston met assist van J. Forrest Celtic 3-0
46' Wissel Motherwell Wissel A. Campbell voor G. Bigirimana Motherwell
46' Wissel Motherwell Wissel A. Taylor-Sinclair voor R. Bowman Motherwell
66' Wissel Celtic Wissel L. Morgan voor S. Sinclair Celtic
70' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. McHugh Motherwell
87' Wissel Motherwell Wissel C. Main voor C. Dunne Motherwell
89' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. Sammon Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Motherwell
Opstellingen Celtic - Motherwell
De opstellingen van Celtic en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celtic - Motherwell

Celtic en Motherwell treffen elkaar in de 10e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bobby Madden en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 5 december 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 28 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 28
Winst Motherwell 4
Gelijkspel 9
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 3e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 9e plaats.