Nabeschouwing Celtic - Ross County (6-0) || Schotse Premiership 2019/2020

Zaterdag 19 oktober 2019 - 16:00 uur



In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Celtic het zaterdag 19 oktober 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Ross County. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Ross County live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Ross County (6-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Ross County is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 6-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celtic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van M. Elyounoussi. Celtic vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Edouard op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee C. McGregor zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 50 minuten was het L. Fontaine die de bal in eigen doel werkte, waardoor Celtic op 4-0 kwam te staan. De 5-0 voor Celtic volgde even later in de 55e minuut nadat J. Forrest namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 72e minuut en kwam op naam te staan van Celtic speler M. Elyounoussi, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Don Robertson en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Celtic, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken Celtic - Ross County
Goals
6
0
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
27
3
Schoten op doel
17
2
Aanvallen
115
96
Gevaarlijke aanvallen
96
35
Corners
11
0
Wissels
3
3
LIVE Celtic - Ross County 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Ross County teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Elyounoussi met assist van C. McGregor Celtic 1-0
36' Gele kaart Ross County Gele kaart voor K. Watson Ross County
46' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Edouard met assist van C. Jullien Celtic 2-0
49' Doelpunt Celtic Doelpunt C. McGregor met assist van O. Edouard Celtic 3-0
50' Eigen doelpunt Celtic Eigen doelpunt L. Fontaine Celtic 4-0
55' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Forrest met assist van J. Frimpong Celtic 5-0
59' Wissel Ross County Wissel B. Graham voor J. Mullin Ross County
59' Wissel Ross County Wissel L. Spence voor M. Gardyne Ross County
65' Wissel Celtic Wissel V. Bayo voor O. Edouard Celtic
72' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Elyounoussi met assist van B. Bolingoli-Mbombo Celtic 6-0
73' Wissel Celtic Wissel N. Bitton voor C. McGregor Celtic
75' Wissel Celtic Wissel M. Shved voor J. Forrest Celtic
75' Wissel Ross County Wissel H. Paton voor B. Spittal Ross County
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Ross County
Opstellingen Celtic - Ross County
De opstellingen van Celtic en Ross County zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ross County zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Neil Lennon
Wissels Celtic
# Speler Pos.
1 Craig Gordon K
33 Hatem Abd Elhamed V
13 Moritz Bauer M
6 Nir Bitton M
15 Jonny Hayes M
10 Vakoun Issouf Bayo A
20 Marian Shved A
Formatie 4-2-3-1
Coach Stuart Kettlewell
Basiselftal Ross County
# Speler Pos.
1 Ross Laidlaw K
15 Keith Watson V
2 Marcus Fraser V
4 Liam Fontaine V
18 Richard Foster V
23 Joe Chalmers V
6 Ross Draper M
20 Blair Spittal M
14 Josh Mullin M
7 Michael Gardyne A
27 Ross Cameron Stewart A
Wissels Ross County
# Speler Pos.
25 John Robert Ruddy K
12 Tom Grivosti V
22 Simon Power M
16 Lewis Spence M
24 Harry Paton M
19 Brian Graham A
9 Billy McKay A
Voorbeschouwing Celtic - Ross County

Celtic en Ross County treffen elkaar in de 9e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Ross County in de Schotse Premiership vond plaats op 31 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Ross County slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Celtic 13
Winst Ross County 1
Gelijkspel 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 2e positie staat, terwijl we Ross County terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Celtic - Ross County Opstelling Celtic Opstelling Ross County Live Celtic - Ross County Live Celtic - Ross County kijken Celtic - Ross County kijken Live Celtic - Ross County stream Celtic - Ross County Fox Sports Nabeschouwing Celtic - Ross County Uitslag Celtic - Ross County Statistieken Celtic - Ross County Schotse Premiership 2019/2020 Celtic - Ross County wedden Celtic - Ross County gokken Celtic - Ross County Unibet